Hürriyet Hakem Konseyi yorumladı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Hakem Konseyi yorumladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2014 00:07

Hürriyet Hakem Konseyi üyeleri, hakem camiasının önde gelen isimleri Bünyamin Gezer, Lale Orta ve Ali Kunak Beşiktaş - Kayseri Erciyesspor maçındaki önemli pozisyonları yorumladı.

Haberin Devamı

CÜNEYT ÇAKIR'A YÜKSEK NOT

Bünyamin GEZER: Hakemin notu; 8.3... Çakır ve ekibi maça çok konsantreydi. Hakimiyeti baştan sona kadar elinde tuttu. Almeida'ya yapılan sert bir faul vardı. Orada es geçilen sarı kart dışında iyi bir maç yönetti.

Lale ORTA: Hakemin nou; 8.4... Cüneyt Çakır ve ekibi iyi bir yönetim sergiledi. Cüneyt, soğukkanlılığı ve tecrübesiyle oyunun başından sonuna maça hakimdi. Futbolcuların tacı yanlış atışını bile çok iyi bir vücut diliyle anlattı. Verdiği kararlar doğruydu. Dünya Kupası’na gidilen yolda emin adımlarla ilerlediğini gösterdi.

Ali KUNAK: Hakemin notu; 8.4... Sahadaki herkes Cüneyt Çakır ve ekibin duyduğu saygıdan dolay sportmenliği elden bırakmadı. Hakemler de hata yapmadı. NOT: 8.4

MAÇTAKİ KRİTİK POZİYONLAR VE KONSEY YORUMLARI

Haberin Devamı

Hürriyet Hakem Konseyi yorumladı


Dk. 27: Kayseri Erciyesspor'un hücumunda Kerim topu Murat'a a doğru gönderdi... Yasin de pozisyona dahil olunca hakem ofsayt kararı verdi... Bu karara doğru muydu?

İşte Hakem Konseyi'nin yorumları;


-Bünyamin Gezer:
Yasin'in pozisyonu açık bir ofsayttı. Yan hakem iyi gördü.
-Lale Orta:Yasin'in pozisyonun ofsayt hakem doğru bir karar verdi.
-Ali Kunak:
Pozisyonda yardımcı hakem Tarık Ongun'u tebrik etmek gerekiyor. Ofsayttaki oyuncu olan Yasin, topa dokunana kadar bekledi. Bekle ve gör taktiğini iyi kullandı ve doğru bir karar verdi.

----


Hürriyet Hakem Konseyi yorumladı


Dk. 53: Hugo Almeida'nın verdiği ara pasta topla buluşan Gökhan topu sürüp rakip ceza sahasına girdikten sonra topu ağlara gönderdi.... Almeida'nın ara pasında ofsayt var mıydı? Hakemin devam kararı doğru muydu?

İşte hakem Konseyi'nin yorumları;

-Bünyamin Gezer: Hakemin kararı doğruydu. Gökhan geriden çıktı.
-Lale Orta: Gol kararı doğru. Ofsayt yoktu.
-Ali Kunak: Hakemin gol kararı doğru. Gökhan rakip defansla aynı hizadaydı.

----

Hürriyet Hakem Konseyi yorumladı

Haberin Devamı

Dk. 90: Erciyesspor'un 2. golünde topun çizgiyi geçip geçmediği ve bir elle oynama olup olmadığı tartışıldı. Hakem golü verirken Hürriyet Hakem Konseyi ne dedi?

- Bünyamin Gezer: Poziyonda top Ersan'ın eline çarpıyor ama top daha sonra çizgiyi geçiyor. Futbolda en büyük avantaj gol olduğu için hakemine kararı doğru. Eğer top çizgiyi geçmeseydi. Ersan'a kırmızı kart ve panltı kararı olacaktı.
- Lale Orta: Bence topun tamamı çizgiyi geçti. Hakemin gol kararı doğruydu..
- Ali Kunak: Çok net olmamakla birlikte top çizgiyi geççmiş gibi görüniyor. Daha da önemlisi pozisyona en yakın kişi olan 5. hakemin kararına güvenmek durumundayız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!