Hollywood afişlerinde Türk imzası

Güncelleme Tarihi:

Hollywood afişlerinde Türk imzası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2001 10:39

Hollywood`da çevrilen pek çok ünlü filmin afişinde, halen California`nın Beverly Hills kentinde yaşayan Türk grafik sanatçısı Emrah Yücel`in imzası bulunuyor.Yücel, California`da kendi kurduğu şirketi "Iconisus L&Y"da yönetmen olarak çalışıyor. Yücel, bunun yanı sıra film afişleri, hareketli film grafikleri ve web siteleri tasarlıyor.

"New York`tayken Avon Cosmetics için yaptığım işleri gören Headhunter'lar (beyin avcıları) bana ulaştılar. Yaptıklarımın beğenilmesi üzerine 1 ay içinde kendimi Los Angeles`te buldum. Eşyalarım taşınmış, evim ayarlanmış, arabam hazırdı. Derhal çalışmaya koyuldum" diyen Yücel, "Amerika bir şeyi istiyorsa, onu elde etmeyi biliyor. Her şey çok kolay oluveriyor" diye konuşuyor.  
     
ÜNLÜ AFİŞLER  
     
Yücel`in afişlerini yaptığı ünlü filmler arasında Martha Fiennes`in yönettigi Onegin filmi de var. Ayrıca Cate Blanchet`in Charlotte Gray filmi, Dreamworks`un Time Machine, Samuel L. Jackson`un No Good Deed, Kate Winslet`in Enigma`, Charlize Theron`un ``24 Hours, Jet Lee`nin Kiss of the Dragon ve Rob Love Framed de afişlerini Yücel`in çizdiği filmlerden bazıları.  

"Film afişlerinin yanı sıra CD kapakları yapmanın  çok zevkli olduğunu" belirten Yücel, Hollywood Film Festivali ve New York`taki Türk Filmleri Festivali`nin afişlerini de hazırladı.  

Yücel`in gerçekleştirdiği bir diğer ilginç proje de ünlüler için hazırladığı web siteleri. Yücel "Celebsites.com" adlı bu proje çerçevesinde Brad Pitt, Mel Gibson, Diane Lane, Julianne Moore, Stephan Dorff`un ve diğer pek çok ünlünün resmi web sitelerini tasarlamış.    
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!