Hollanda'da Twente liderliği kaptırmadı

Güncelleme Tarihi:

Hollandada Twente liderliği kaptırmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2012 10:30

Hollanda Birinci Futbol Ligi;nde (Eredivisie) 10. hafta geride kalırken, deplasmanda RKC Waalwijk;ı 1-0 yenen FC Twente liderliğini sürdürdü.

Liderin yakın takipçisi PSV Eindhoven, PEC Zwolle deplasmanından 2-1;lik galibiyetle ayrılırken, haftanın maçında ezeli rakipler Feyenoord ile Ajax 2-2 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında istediği sonuçları alamayan ve bu yüzden taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan FC Twente, RKC Waalwijk deplasmanında iyi bir oyun ortaya koymamasına rağmen maçtan 1-0 galip ayrılarak, uzun zamandır elinde bulundurduğu liderliğini devam ettirdi.

İlk yarıda rakibine oranla daha baskılı bir oyun sergileyen Twente ekibi, galibiyete 40. dakikada Tadic;in attığı golle ulaştı. Twente bu sonuçla puanını 25;e çıkardı, RKC Waalwijk ise 9 puanda kalarak 13. sıraya geriledi.

Liderin yakın takipçisi PSV Eindhoven ligin zayıf ekiplerinden PEC Zwolle deplasmanında 3 puanı 2-1;lik galibiyetle aldı. PSV, ilk yarıda etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen aradığı golleri ikinci devrede buldu. Joey van den Berg;in 54. dakikada attığı golle 1-0 yenik duruma düşen Eindhoven temsilcisi, buna 75. dakikada Timoty Derijck ve 79. dakikada Joey van den Berg;in kendi kalesine attığı golle karşılık vererek maçtan 2-1 galip ayrıldı. PSV bu sonuçla puanını 24;e çıkararak ikinci sıradaki yerini korudu, PEC Zwolle ise 8 puanda kalarak 15. sıraya düştü.

Haftanın maçında karşı karşıya gelen ezeli rakipler Feyenoord ve Ajax ise 2-2 berabere kaldı. Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada ev sahibi ekip Feyenoord, beraberliği maçın son saniyelerinde bulduğu golle kurtardı.

Rotterdam De Kuip Stadı;nda 45 bin kişinin izlediği maçta Feyenoord;un gollerini 23. dakikada Jean Paul Boetius ve 90. dakikada Graziano Pelle atarken, Ajax bunlara 12. dakikada Christian Eriksen ve 48. dakikada Siem de Jong ile karşılık verdi. Ajax;tan Niklas Moisander 75. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu sonucun ardından puanlarını 18;e çıkaran Ajax ve Feyenoord ligde 4. ve 5. Sırada bulunuyor.

Eredivisie'nin 10. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

FC Utrecht-FC Groningen.........: 1-0
ADO Den Haag-Willem II..........: 2-0
NEC Nijmegen-Roda JC Kerkrade...: 0-0
VVV-Venlo-NAC Breda.............: 1-4
Feyenoord-Ajax..................: 2-2
PEC Zwolle-PSV..................: 1-2
Heracles Almelo-sc Heerenveen...: 6-3
RKC Waalwijk-FC Twente..........: 0-1
Vitesse-AZ......................: 1-2

-Puan durumu-

Hollandada Twente liderliği kaptırmadı


-Gol krallığı-

Eredivisie;de gol krallığı yarışında haftayı boş geçmesine rağmen Vitesse;den Wilfried Bony, attığı 10 golle ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu 8;er golle AZ Alkmaar;dan Jozy Altidore ve Heerenveen;den Alfred Finnbogason takip ediyor.

-Eredivisie;de 11. hafta programı-

2 Kasım Cuma: Roda JC Kerkrade-ADO Den Haag.

3 Kasım Cumartesi: Ajax-Vitesse, Willem II-FC Utrecht, PSV-Heracles Almelo.

4 Kasım Pazar: FC Groningen-NEC Nijmegen, AZ Alkmaar-VVV-Venlo, sc Heerenveen-PEC Zwolle, FC Twente-Feyenoord, NAC Breda-RKC Waalwijk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!