Hollanda 3 - 2 Avustralya

Güncelleme Tarihi:

Hollanda 3 - 2 Avustralya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 18:39

2014 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında son şampiyon İspanya'yı 5-1 yenerek ilk sürprize imza atan Hollanda, neredeyse bir büyük sürprize daha imza atıyordu. Turnuvanın en zayıf halkalarından biri olarak kabul edilen Avustralya karşısında 2-1 geriye düşen Portakallar, 3-2'lik galibiyetle derin bir nefes aldı.

Haberin Devamı

Hollanda'nın gollerini 21'de Robben, 58'de Van persie ve 68'de maçın yıldızı Memphis Depay atarken Avustralya'nın golleri 22'de Cahill ve 54'de penaltıdan Jedinak'tan geldi.

Portakallar bu sonuçla B Grubu'nda puanını 6'ya yükseltirken Avustralya 2 maçta puan almayı başaramadı.


Stat:
Beira-Rio
Hakemler: Djamel Haimoudi, Redouane Achik, Abdelhak Etchiali (Cezayir)
Avustralya: Maty Ryan, Alex Wilkinson, Matthew Spiranovic, Ryan McGowan, Jason Davidson, Mile Jedinak, Matt McKay, Mark Bresciano (Dk. 51 Oliver Bozanic), Mathew Leckie, Tommy Oar (Dk. 77 Adam Taggart), Tim Cahill (Dk. 69 Ben Halloran)
Hollanda: Jasper Cillessen, Stefan De Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi (Dk. 45 Memphis Depay), Jonathan De Guzman (Dk. 78 Georginio Wijnaldum), Nigel De Jong, Daryl Janmaat, Daley Blind, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin Van Persie (Dk. 87 Jeremain Lens)
Goller: Dk. 20 Arjen Robben, Dk. 58 Robin Van Persie, Dk. 68 Memphis Depay (Hollanda), Dk. 21 Tim Cahill, Dk. 54 Mile Jedinak (penaltıdan) (Avustralya)
Sarı kartlar: Dk. 43 Tim Cahill (Avustralya), Dk. 47 Robin Van Persie (Hollanda)

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-Karşılaşmada son düdük geliyor. Hollanda, Avustralya'yı 3-2 mağlup etti.
-İkinci yarının başında De Vrij'in yerine giren Memphis Depay, Hollanda'nın 2. golünde Van Persie'ye asist yaparken 10 dakika sonra çok uzaklardan çektiği şutla golü buldu.
-GOL... 68'de Memphis uzaktan sert vurdu ve golü buldu. 3-2
-GOL..58'de Van Persie ile maça denge geldi. Van Persie ara pası iyi hareketlendi kaleciyle karşı karşıya vuruşunda golü buldu. 2-2
-Hollanda'da şok...Avustralyalı oyuncunun şutunda top Hollandalı oyuncunun eline çarptı hakem penaltı noktasını gösterdi... Jedinak vuruyor ve gol..Avustralya 2-1 öne geçiyor Hollanda karşısında.
-Karşılaşmada ikinci yarıya Avustralya başladı.
-İlk yarının son düdüğü geliyor.
-30'da Avustralya tehlikeli geldi. Leckie sağdan ortaladı Bresciano müsait pozisyonda gelişine vurdu top üstten auta çıktı.
-GOL... 22. dakikada bu kez Avustralya golü buldu. Cahill sağdan gelen ortaya gelişine vurdu ve golü buldu... Turnuvanın en güzel gollerinden biri... 1-1
-GOL... 21. dakikada Robben orta sahadan atılan pasla rakip ceza sahasına daldıktan sonra şutunu çekti ve golü yaptı. 1-0
-Maça Hollanda başlıyor.

Sevinç ve üzüntü... (Foto: Reuters)

Hollanda 3 - 2 Avustralya


Karşılaşmada Avustralyalı Cahill ile çarpışan Hollandalı Martins korkuttu... (Foto:Reuters)

Hollanda 3 - 2 Avustralya


Avustralya'dan Wilkinson ile Hollanda'dan Van Persie hava topu mücadelesinde. (Foto: AP)

Hollanda 3 - 2 Avustralya


Hollanda kralı Willem Aleexander ve eşi kraliçe Maxima da maçı izleyenler arasında (Foto: AP)

Hollanda 3 - 2 Avustralya



Hollanda taraftarları her zaman olduğu gibi tribünlerde çok renkli görüntüler oluşturdu. (Foto:AFP)

Haberin Devamı

Hollanda 3 - 2 Avustralya




KARŞILAŞMA ÖNCESİ
Katıldığı her turnuvanın önemli takımlarından biri olan Portakallar, Brezilya'daki ilk maçlarında İspanya'yı adeta sahadan silmişlerdi. Avustralya ise kötü başladığı Şili karşılaşmasında 3-1 mağlup olmasına rağmen beklentilerin üzerinde bir direniş sergilemişti.Hollanda bu karşılaşmayı kazandığı taktirde B Grubu'ndan çıkmayı büyük oranda garantileyecek. Avustralya ise Kupa'ya tutunmak için bu mücadeleden mutlak puan ya da puanlar almalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!