'Holiganlar cezasını çekecek'

Güncelleme Tarihi:

Holiganlar cezasını çekecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 10:05

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Sporda şiddeti yapan bir azınlık var. Onlara kanundaki ceza neyse o verilecek. Elektronik bilette aksakayan yönler olabilir ama bu sayede olaylar azaldı” dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nca Sakarya’nın Sapanca ilçesinde düzenlenen “Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı” başladı. 

Çalıştay’a İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Bir konuşma yapan Kılıç, spor ile şiddetin kelime olarak bile yan yana gelmemesi gerektiğini belirterek, “Şiddeti yapan, sahaya atlayan, salona atlayan çok azınlık bir grup yani holiganlar... Bu kişilere kanundaki ceza neyse o verilecek” dedi.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK
Elektronik biletle ilgili eleştirilere de değinen Kılıç, “Elektronik bilet sisteminin düzeltilmesi gereken tarafları mutlaka olacaktır. Ama elektronik bilet devreye girdikten sonra olumsuzluklarda ciddi bir düşüş olmuştur” diye konuştu.

Televizyonlardaki spor programlarını da eleştiren Bakan Kılıç, “Dünyanın hiçbir yerinde maç sonrası saatlerce spor programı yapılmıyor. Spor programları artık spor programı olmaktan çıkıp kulüp yöneticilerinin, sporcuların, teknik adamların birbirine atıp tuttuğu tartışma programlarına dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!