Hippiler dirildi

Güncelleme Tarihi:

Hippiler dirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hayatımıza yeniden ve hızla giren hippi modası, tüm dünyayı kasıp kavuruyor

1960'ların sonlarında ortaya çıkan ve yıllarca dünyanın her bir tarafına yayılan hippiler, uzunca bir aradan sonra yeniden gündeme geldiler. Bir tarafta sadeliği ve kendine yakışanı savunan gruplar, bir tarafta da aşırı rüküş, rahat, ama asla ve asla kendilerine yakışmayan kıyafetleriyle yeni nesil hippiler.

Ünlü insanların, film yıldızlarının ve sanatçıların hiçbir zaman düzensiz ve savruk giyinmeyeceklerini düşünürüz. Aslında gerçek bunun çok dışındadır. Pek çok sıradan insanı ve bir sürü ünlüyü bir araya getirdiğimizde, onların gerçek hippilerden daha da hippi oldukları ortaya çıktı. Yeni vizyona giren filmlerin galalarına, önemli davetlere ve günlük hayatlarında pek çok yere fırfırlı bluzlar, apartman topuk ayakkabılar, fileli çoraplar ve ikinci el gibi duran etek veya pantolonlarla giden bu ünlüler, bir de giysilerini acayip şekilli takılarla da tamamlıyorlar. Niye mi? Çünkü onlar rahatlıktan yana. Ama bu kadar kat kat ve biçimsiz gibi duran kıyafetlerin içinde nasıl rahat ediyorlar, o bambaşka bir konu... Bu modanın dünyaca ünlü öncüleri arasında ise Naomi Campbell, Cindy Crawford, Madonna ve Cher geliyor.

Kızılderili motifleri

Özellikle çiçek motiflerinin ve kızılderili kültürünü yansıtan desenlerin ağırlıklı olduğu bu akımda, tüylü terlikler, yırtık pırtık ama bir o kadar da süslü jeanlar, karpuz kollu bluzlar, yaz ortasında giyilen yapay kürkler ve gerçekten de Amerikan filmlerinde kızılderili kadınlarının giydiği altı saçak saçak kısa etekler kapış kapış satılıyor. Kimi özel modacısından bu tarz kıyafetler dikmesini isterken, kimi de hippi eşyaları satan butiklerden alışveriş yaparak modayı takip etmiş oluyor... Evet, şu bir gerçek ki, hippi modası yeniden dünyayı kasıp kavuruyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!