Hip Hop ikinci kez yeraltından çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Hip Hop ikinci kez yeraltından çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

Hammer Muzik "2. Hip Hop Festivali"ni gerçekleştiriyor. Festivale Ceza, Ayben, Dj. Funky C gibi Turkiye’den katılan rap’çilerin yanında Killa Hakan, Afrob, Massive Töne gibi Almanya’dan katılan rap’çiler de var.

İlki Haziran 2005’te yapılan Hip Hop Festivali bu yıl Yeni Melek Gösteri Merkezi’nde. 8 Ocak’taki festivalde Ceza, Ayben, Dj Funky C, Sahtiyan ve Derin Darbe gibi Türk müzisyenlerle Killa Hakan, Massive Töne, Afrob, Dean Dawson, Alberto, Beat Box gibi Almanya’dan katılan sanatçılar da var.

Katılacak sanatçıların yaptıklarına ve geçmişlerine ufak çapta bir göz atacak olursak karşımıza çıkan isimlerin başında Ceza’yı görmek hiç de şaşırtıcı değil. Ceza’yı ilk olarak 1998 yılında Dr. Fuchs ile kurduğu Nefret grubu ile tanıdık. İlk albümü "Meclis-i Ala İstanbul" ile iyi bir çıkış yakalayan grup ikinci albümü "Anahtar" ile bu alanda ne kadar başarılı olduğunu gösterdi.

Ceza’nın kardeşi sıfatıyla tanınan Ayben’i de bu organizasyonda görebileceğiz. Ayben, Ceza gibi ilk festivalde de sahnedeydi.

Sagopa Kajmer’in öğrencileri olan Derin Darbe ise pesimist (kötümser) rap tarzındaki çalışmalarıyla organizasyona renk katıyor. Almanya’dan katılacaklar içinde ise Killa Hakan ve Game Dogg gibi Türkçe rap’i Almanya’da tanıtan rapperlar’ın yanında Massive Töne, Dean Dawson ve Afrob gibi Almanya ve Avrupa’da tanınan isimler de var.

Festivalde "Break Dance" ve Freestyle Battle" gibi etkinlikler de yapılacak. İlkine 1500 kişinin katıldığı festivalin bu yıl daha da hareketli geçmesi bekleniyor.

Hammer Muzik’in organize ettiği etkinlikte kapı açılışı 13.30, konser saati ise 14.00’te. Fiyatı 23 YTL olan biletler ise Megavizyon, Hammer Muzik (Kadıköy) ve Biletix’ten alınabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!