Hiddink yanılıyor mu

Güncelleme Tarihi:

Hiddink yanılıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 00:00

Hollandalı hoca, “Almanya’nın eksiklerini bulmak zor” diyor ama istatistikler böyle söylemiyor.

Haberin Devamı

Panzerler’in defans göbeği problemli. Sakat olan Friedrich’in boşluğu doldurulamadı.

‘Alman savunmasının en güvenilir ismi’ olarak görülen Mertesacker, belki de kariyerinin en formsuz dönemini yaşıyor. Yanında oynayan Badstuber sakat; oynayıp oynamayacağı belirsiz. Onun alternatifleri Höwedes ve Hummels de çok formsuz.

MİLLİ Takımımız, Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde cuma günü Almanya, salı akşamı da Azerbaycan ile Türk Telekom Arena Stadı’nda kader maçlarına çıkacak.
Kritik maçlar öncesi ilk rakibimiz olan Almanya, teknik direktörümüz Guus Hiddink’in dediği gibi çok güçlü bir rakip. Evimizde oynamamıza rağmen maçın mutlak favorisi gösterilen panzerleri Hollandalı hocanın, “Eksik yerlerini bulmak zor” sözü üzerine masaya yatırdık. Ve gördük ki zayıf olan tek bölgeleri savunmanın göbeği...
Grubumuzda yenilgisiz lider olan ve 2012 Avrupa Şampiyonası vizesini erken alan Almanya, oynadığı son üç maçta rakip filelere 11 gol bıraktı.
Özellikle forvet ve orta saha oyuncuları çok formda olan Almanya’da alarm veren tek bölge savunma.
Son 3 karşılaşmada 6 gol yediler
- Panzerler son üç maçta altı gol yedi. 2010 Dünya Kupası’nda savunmanın göbeğindeki Mertesacker, Friedrich ikilisinin bozulması Almanların dengesini altüst etti.
Ağır sakatlıklar yaşayan bu ikiliden Friedrich kadroya alınmazken, sezon başında Werder Bremen’den, Arsenal’e transfer olan Mertesacker’in formsuzluğu ise devam ediyor. Alman futbolcunun yavaş olması rakip forvetlere avantaj sağlıyor. Türkiye karşısında, Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Löw’ün yine Mertesacker’i ilk onbirde oynatması bekleniyor. Yanındaki isim ise büyük ihtimalle Bayern Münih’te forma giyen ve çok iyi bir sezon geçiren Badstuber olacak. Ancak Badstuber, takımının Hoffenheim ile oynadığı son maçta sakatlığı nedeniyle oynamadı.

Haberin Devamı

- Bu oyuncunun alternatifi, Borussia Dortmund’un savunmacısı Hummels. İki futbolcu da çok formsuz. Hummels, Dortmund formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde Marsilya karşısında iki büyük hata yaparken yenilgiyi getiren isim oldu. Höwedes’in ise bu sezon vasatı geçen tek bir maçı yok. Löw, Bayern Münih’te zaman zaman savunmanın göbeğinde oynayan Boateng’i de düşünebilir. Fakat o da Manchester City karşısında durum 0-0 iken ceza alanı içinde iki pozisyonda rakiplerine dengesiz müdahalelerde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Alman golcülere yan bakılmıyor

MARİO GOMEZ: 26 yaşındaki Bayern Münihli oyuncu 47 maçta, 19 kez Alman Milli Takımı ile rakip fileleri havalandırmış. Takımının da gol makinası olan Gomez bu sezon Bundesliga’nın en golcü oyuncuları arasında. Milli formayla da 4 maçta 4 golü bulunuyor.

PODOLSKİ: 92 milli maçta 45 golü var. 26 yaşında. Bu sezon oynadığı 8 milli maçta 3 gol kaydetti. Bundesliga’da da 7 maçta 4 golü var. Sol kanatta oynamasına rağmen tehlikeli bir oyuncu. Almanya Milli Takımı’nda yedek kalsa da dikkat edilmesi gereken isim.

KLOSE: POLONYA asıllı 33 yaşındaki oyuncu takımın en tecrübeli isimlerinden. 112 milli maçta 62 golü var. Hava toplarında müthiş bir üstünlük sağlıyor. Transfer olduğu Lazio’da 5 maçta 3 gol atarak golcülüğünü Serie A’da da sürdürüyor.

Haberin Devamı

Kontrataklara karşı çaresizler

ALMANYA Milli Takımı son üç maçında kalesinde altı gol gördü. Stuttgart’ta Brezilya’yı 3-2 yenerken savunmada büyük hatalar yaptılar. Güney Amerika Şampiyonası sonrası tek antrenmanla maça çıkan Brezilya forvetleri karşısında savunmanda büyük problem yaşandı.
Ardından oynadıkları Avusturya maçında altı gol bulmalarına rağmen kalelerinde iki gol gördüler. Son hazırlık maçında Polonya ile 2-2 berabere kaldılar. Polonya, Almanya’ya 10 kişiyle gol atma başarısı gösterdi. Son yedi maçında Almanya kalesinde sürekli gol gördü.
Brezilya ve Polonya, savunmada kalıp çabuk oyuncularıyla hızlı toplarla hücuma çıkarak iki gol buldu. İki takım da Almanya’nın ağır savunma oyuncularını göbekten deldi.

Haberin Devamı

Schweinsteiger ve Khedira vazgeçilmez

PANZERLERİN orta sahasında görev yapan Schweinsteiger, formunu bulmuş durumda. Real Madrid’in yıldızı Khedira ile birlikte bu bölgede birlikte görev yapan Bayern Münihli oyuncu, zaman zaman da bize karşı oynamayacak Kroos ile eşleşiyor.

Neuer 1019 dakikadır kalesini gole kapadı

ALMANYA Milli Takım kalesini koruyan Manuel Neuer, formunun zirvesinde. Bayern Münih file bekçisi Bundesliga’da son yedi maçtır kalesinde gol görmedi. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı ile iki grup karşılaşması da eklendiğinde 1019 dakikadır kalesinde gol görmedi ve Almanya’da yeni bir rekorun sahibi oldu.

Parlayan yeni yıldızları Götze

BÜYÜK bir çıkış yaparak Real Madrid’e transfer olan Almanya’nın Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, eski formundan uzak. Real’in, Espanyol’u 4-0 yendiği maçın 78. dakikasında sakatlanarak çıkan Mesut için Marca gazetesi, “Sahada maça katkısı olmayan Özil seyrettik. Kaka gün geçtikçe büyürken, Mesut o oranda küçülüyor” yorumunu yaptı. Almanların sağ kanadında görev yapan Müller eski görüntüsünden uzak. Bu bölgede Alman futbolunun yeni yıldızı Götze fark yaratabilecek tek isim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!