Herkes onu konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Herkes onu konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 14:56

Başka futbolcuları takip etmek için gittiği turnuvada Zafer Bilgetay'ın dikkatini çeken Salih Uçan, Fenerbahçe'de sergilediği futbolla dikkati çekiyor.

Uşak'taki 14 Yaş Altı Futbol Turnuvası'nda Bucaspor Futbol Akademisi adına başka futbolcuları takip etmek için giden Zafer Bilgetay'ın dikkatini çeken Salih Uçan, Bucaspor'dan sonra Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna katkı sunmaya devam ediyor.

Bucaspor'daki görevinden sonra Altınordu'da teknik koordinatör olarak görev yapan Zafer Bilgetay, yaptığı açıklamada, 2008'de Uşak'ta düzenlenen 14 Yaş Altı Turnuvası'nda Marmarisspor'dan iki oyuncuyu takip etmek için gittiğini ancak Salih Uçan'ın futbol zekası, oyun duruşu ve tekniği ile kendini fark ettirdiğini söyledi.

TÜRK FUTBOLUNUN YENİ GÖZDESİ

Bilgetay, o dönem Bucaspor Futbol Akademisi'nin başında bulunan Seyit Mehmet Özkan'a durumu aktardığını belirterek, şöyle konuştu:

"Daha sonra Salih Uçan Bucaspor'a kazandırıldı. Akademide özel çalışmaları iyi değerlendirdi. A takımda da şans bulması onun için çok iyi oldu. Sait Karafırtınalar'ın şans vermesiyle kendini daha fazla geliştirme imkanı buldu. Salih şimdi Fenerbahçe gibi büyük bir camiada, Aykut Kocaman'ın elinde üst noktalara çıkıyor. Biz Salih'e sevgiyle yaklaşmıştık. Fenerbahçe'de de aynı durum mevcut. Çevresinin de olumlu etkisi ve iyi çalışmayla Salih kendisinden çok söz ettirecek."

Bucaspor'da kurulan altyapı sistemini Altınordu'da da oluşturduklarını kaydeden Bilgetay, Seyit Mehmet Özkan'ın öncülüğünde Türk futboluna yıldız futbolcuları kazandırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Marmaris Belediyespor'dan 2008 yılında Çağan ve Çağatay'la birlikte 90 bin liraya Bucaspor'a transfer olan Salih Uçan, bu sezon başında 1 milyon 550 bin avro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye geçmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!