"Herkes çıkar sağlamak istiyor"

Güncelleme Tarihi:

Herkes çıkar sağlamak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 11:12

Ankaragücü Kulübü'nün eski başkanlarından Ahmet Gökçek, sarı-lacivertli kulübün içine düştüğü kaostan dolayı büyük üzüntü yaşadığını belirterek, “Ankaragücü üzerinden herkes kendi menfaati doğrultusunda çıkar sağlamak istiyor” dedi.

Gökçek, yaptığı açıklamada, geçmişte 2.5 yılını yoğun bir şekilde Ankaragücü için harcadığını anımsatarak, “Bugün lafta ailemizden, işimizden gücümüzden fedakarlık yapıyoruz diyenler gibi değil, gerçek manada fedakarlık yaptım. Mükemmel bir takım oluşturmuştuk. 'Her şey iyiye gidiyor' derken önümüze bir Cemal Aydın engeli çıktı. Hiç istemesek de Ankaragücü olarak bu acı olayları yaşıyoruz. Son Turgut Doğan Şahin olayı her şeyi açıklıkla gösteriyor ki Ankaragücü üzerinden herkes kendi menfaati doğrultusunda çıkar sağlamak istiyor. Bu da bizim ne kadar haklı olduğumuzu ve Cemal Aydın'ın bu işlerle neden bu kadar çok uğraştığının çok açık bir göstergesidir” diye konuştu.

Takımların eksiklerini Ankaragücü kadrosundan aldıkları oyuncularla tamamladığını savunan Gökçek, bunun sevindirici tarafının geçmişte çok iyi bir takım kurmaları olduğunu söyledi.

“Yoğun baskı var”

“Ankaragücü maçlarını izledikçe kahroluyorum. Çünkü her takımda bir vaya iki oyuncumuz var. Bu kadar güzel bir oluşumun bu şekilde olması bizi perişan ediyor” diyen Gökçek, şöyle devam etti:
“Genel kurul için Ankaragücü'ne dönmemizle ilgili olarak bize çok yoğun bir baskı var. Böyle bir şey mümkün değil. Çünkü, Sami Altınvuya'nın seçildiği genel kurulda çok büyük usulsüzlükler oldu. O genel kurulun iptal edilmesi işten bile değil. Dolayısıyla seçime katılsanız, tekrar başkan olarak göreve gelseniz o genel kurul da iptal olacak. Ankaragücü kısır bir döngünün içine girmiş durumda. Cemal Aydın olduğu sürece de hiç bir iş adamı ve aklıselim insan bu kulübe adım atmaz. Ankaragücü'nün tek kurtuluşu bu insanların bu kulüpten tamamen ayrılıp gitmesi. Belki ondan sonra bazı iş adamları, belki belediye başkanımız Ankaragücü'ne sahip çıkma yoluna giderler.”

Ahmet Gökçek, yaşanan olaylar karşında onursal başkanları Melih Gökçek'in de çok üzüldüğünü vurgulayarak, “Onun da Ankargücü ile ilgili çok büyük hayalleri vardı ve bu arzusunu gerçekleştirmek istiyordu. Bugün tekrar Ankaragücü'nün bu hale düşmesine çok üzülüyor. Ankaragücü gibi yüz yıllık bir kulübü nasıl yaşatabilir, nasıl bu borçlardan kurtulabiliriz onun planlaması içinde. Yaşananları yakın çevresiyle sürekli olarak istişare ediyor. Sonuç itibariyle Melih bey, planlarını ortaya koyduğu zaman da buna Ankaragücü camiası onay verecek veya olmaz diyecek. Onay verilirse biz de elimizden geleni yaparız” ifadesini kullandı.

PAF takımdan şu an bir veya iki oyuncunun A takımda oynadığını belirten Gökçek, şunları söyledi: “En son Beşiktaş maçında dahi oynayan 9 oyuncu bizim dönemimizde transfer yaptığımız oyuncular. Şu an onlar mücadele ediyor. Çok doğru iş yaptığımızı görüyoruz ve gurur duyuyoruz. 10 yıldır futbol sektöründe profesyonel olarak yöneticilik yapıyorum. Doğru işler yaptığımızı bir kez daha ispatladık. İşlerin iyi gitmediği bir dönemde bize yapılan 'Gel Ankaragücü'nü sahiplen' çağrısı o gün olsaydı Ankaragücü şampiyonluğun ve play-off'un en büyük adayıydı.

Bu yıl ligde oyun kalitesi çok düşük maçlar seyrediyoruz. Beni en çok üzen şeylerden bir tanesi de yaklaşık 20-25 milyon dolar civarındaki bir bonservis bedeli. Özgür Çek, Kaan Söylemezgil, Vittek, Sestak, Marek gibi oyuncuların gitmesiyle bu bedel hiç oldu. Bize borçlarla ilgili yapılan eleştiriler çok komik. Biz takımı aldığımızda değeri sadece ve sadece 20 milyon Avro civarındaydı. Bizim yaptığımız transferlerden sonra takımın değeri 35 milyon Avroya çıktı. Milyon dolarlık oyuncular Ankaragücü'nden bedelsiz olarak ayrıldı. Baktığınız zaman Ankaraspor birleşmesiyle Ankaragücü'ne gelen oyuncularla çok büyük değer katıldı. Futbolu bilen kişiler zaten bu tür açıklamaları ciddiye almıyor. Sadece bunu cahil insanlar konuşup mesele haline getiriyor. Biz bugün sadece Vittek'i 2 milyon 100 bin Avro'ya aldık, 2 milyon 750 bin Avro bonservis bedeli gördü. Biz satmadık çünkü bir hedefimiz vardı ama bu oyuncu Trabzonspor'a sadece 100 bin Avro gibi bir rakama gitti.”

“Biz bırakıp gitmedik”

Kendilerine “borç bırakıp gitti” şeklinde eleştiriler yapıldığına işaret eden Gökçek, kimseye borç bırakıp gitmediklerini, gitmek zorunda bırakıldıklarını söyledi.

Gökçek, şu ifadeleri kullandı: “Eğer bıraktırılmasaydık, ayağımızı yorganımıza göre uzatmıştık. Plan ve programımız somut bir şekildeydi ve biz bunların hepsini ödeyecektik. Biz Ankaragücü'nü orta sıralarda veya küme düşmemek için oynayan bir takım için değil, şampiyonluğa oynatmak için geldik. Bunun da bir maliyeti var. Biz Ankaragücü'ne geldiğimizde takımın yüzde 90'ına yakınını serbest bıraktık ancak Süper Lig'de oynayacak takım bulamadılar. Ya Bank Asya 1. Lig takımlarında oynadılar ya da bazı Süper Lig takımlarında yedek oyuncu olarak kendilerine yer bulabildiler. Bazıları ise kendilerine takım dahi bulamadı. Bugün baktığınızda ise takımdan ayrılan oyuncular şampiyonluk görmüş takımlara ve diğer kaliteli takımlara gittiler, aradaki fark bu. Harcanan paranın nereye gittiği belli.

Burada ayrıca her şey resmi olarak yapıldı. Allah'a şükürler olsun ki alnımız ak olarak dolaşıyoruz ve bundan da gurur duyuyoruz. Ancak, Cemal Aydın Ankaragücü'ne yaptığı kötülüğü tarih boyunca asla ve asla ödeyemeyecek.”
Ahmet Gökçek, Sestak'ın sözleşmelerinin ise kulüp arşivinde bulunduğunu söyledi. Gökçek, Cemal Aydın'ın basit iftiralarla bir yere gelinemeyeceğini kendisinin de çok iyi bildiğini vurgulayarak, bu tür suçlamaları Aydın'ın son çırpınışları olarak değerlendirdi.

Basında Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva'nın, “Cemal Aydın herkesi kandırdı” şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Gökçek, “Bu bir itiraftır. İtirafın nedeni de Turgut Doğan Şahin'den doğan anlaşmazlıktır. Yoksa isteseniz de Sami beye böyle bir açıklama yaptıramazsınız. Fakat bugün artık doğruları söylemeye başladılar. Turgut olayı o kadar çirkin ki... Bu kulübe seçilmiş başkanı, Cemal Aydın ve ekibinin seçtirdiğini bütün Türkiye biliyor. Bu başkan Gaziantepspor ile pazarlık yapıp belli bir miktar para alıyor, çek alıyor. Bunu duyan Cemal Aydın yönetim kurulunu topluyor ve Sami Altınyuva'nın imza yetkisini alıyor ve başka birisini seçtiriyor. Bu kararı da farklı tarihte alıyorlar. İmza yetkisi bu olaydan önce alınıyor ama herkese yansıyan o gün alındığıyla ilgiliydi. Çok sıkıntılı bir dönemde yaşanmış çok çirkin işlerdir” diye konuştu Ahmet Gökçek, Turgun Doğan Şahin'in Ankaragücü'ne 900 bin Dolar bedelle geldiğini, Turgut'tan çok daha düşük seviyedeki sporcuların çok daha büyük bedellerle transfer olduğunu savundu. Kendisinin Galatasaray'daki yetkililerle konuştuğunu ve yapılan en yüksek teklifin 1 milyon Lira olduğunu öğrendiğini ifade eden Gökçek, “Buna rağmen Gaziantepspor'un teklifi 1 milyon 300 bin Lira'ydı. Madem Ankaragücü'nün çıkarını düşünüyorsunuz neden o zaman Gaziantepspor'un teklifini değerlendirmediniz. Madem verilmemesi gerekiyor o zaman Cemal Aydın Galatasaray ile neden bunun pazarlığını yapıyor. Bunlar açıklanmalıdır. Turgut Doğan Şahin'in menajeri hala hayattadır ve yapılan görüşmelerin en büyük şahitidir” dedi.

“Ankaraspor ilk göz ağrımız”

Eski başkan Gökçek, Ankaraspor'un ilk göz ağrıları olduğunu belirterek, Ankaragücü'nün sıkıntılarla boğuşması kadar, Ankaraspor'un düşmesine de çok üzüldüklerini belirtti.

Gökçek, şunları kaydetti: “Türk futboluna iyi hizmet etmek istiyorum. Ankaragücü olmazsa Ankaraspor ile yola devam etmek istiyorum. Şike olaylarının sonuçlanmasını ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulundan çıkacak kararı bekliyoruz. Bizim istediğimiz yönde bir karar çıkarsa Süper Lig için başvuruda bulunacağız. Süper Lig başkanlarımızla da konuştum, bir çoğu bizimle aynı fikirde. Dilekçemizi yazdık, onlar da bu işin haksızlık olduğunu düşünüyorlar. İnşallah Ankaraspor da Süper Lig'e döner. Ankaragücü'nün durumuna bakılınca da Ankaraspor'a ihtiyaç var. Ankaraspor'un sarı-lacivertli forma ile gelmesi sürpriz olmaz. Bu konu oturulur konuşulur ama öncelik Ankaragücü'nün yaşamasıdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!