'Her statta kalecilere düşmanca davranılıyor'

Güncelleme Tarihi:

Her statta kalecilere düşmanca davranılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 17:12

İngolstdat kalecisi Ramazan Özcan kariyerinin en parlak sezonunu geçiriyor. Ligin en kısıtlı kadrosuna sahip takımın kalesini koruyan Ramazan, 16 maçta sadece 13 gol yiyerek büyük başarı elde etti. Ramazan, rakip taraftarların kalecilere yönelik tutumlarından şikayetçi.

Haberin Devamı

Bundesliga'nın yeni takımı Ingolstadt beklenmedik başarı yakaladı. Düşecek takımlar arasında gösterilen İngolstadt, aldığı sürpriz sonuçlarla futbol otoritelerini şaşırttı. 18 maçta 23 puan toplayan ligin yeni takımı, Bundesliga'da 10. sırada

Her statta kalecilere düşmanca davranılıyor

yer alıyor. Bu sezon büyük paralar harcayarak yıldız futbolcularla kadrolarını güçlendiren Werder Bremen, Stuttgart, Hoffenheim, Hamburg ve Hannover gibi takımları geride bırakan İngolstadt'ın başarısında Ramazan Özcan'ın hiç kuşkusuz büyük katkısı var. Dar kadrosu bulanan takımını kalesini 16 maç koruyan tecrübeli file bekçesi, sadece 13 gol yedi. Ramazan'ın başarılı performansı sayesinde İngolstadt bu sezon şimdiye kadar en az gol yiyen üç takımdan biri.

YEDİ MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPATTI

Kariyerinin en başarılı sezonunu geçiren Ramazan Özcan, 18 maçlık periyotta 16 kez kaleyi korudu. Yedi maçta rakip forvetlere geçit vermedi. Yedi karşılaşmada 90 dakikayı gol yemeden tamamladı. Elde ettiği başarıda savunmanın da büyük katkısı olduğunu söyleyen tecrübeli file bekçisi “Şimdiye kadar ki performans sayesinde ben de kendimi iyi hissediyorum. Ligin en iyi ikinci savunmasını yapan takımız. Lige yeni çıkan bir ekip olarak böyle bir başarı elde edeceğimize kimse inanmıyordu. Her maçı final karşılaşması gibi oynuyoruz. Şimdiye kadar da başarılı olduk” dedi. Gladbach karşılaşmasında rakip takım taraftarı kaleci Ramazan'a ağır hakaretler etmiş ve tecrübeli kaleciye çakmak fırlatmışlardı.

KALECİLERE DÜŞMANLIK YAPILIYOR

Sezonun ikinci yarısında maçlarının daha zor olacağını söyleyen Ramazan Özcan, kalan karşılaşmalarda tüm rakiplerin kendilerini daha fazla ciddiye alacaklarını, bunun da işlerini zorlaştıracağını belirtti. Kalecilere statlarda düşmanca davranıldığını söyleyen Ramazan “Her statta kalecilere düşmanca davranılıyor. Düşmanlık yapılıyor. Schalke ve Gladbach statlarında ayaklarımızın altına kırmızı halı sermelerini beklemiyorum. Bana yapılan yönelik saldırılarda daha da hırslanıyorum. Adrenalinim yükseliyor. Gladbach maçında öyle oldu. Maçı 0-0 bitirdik. Böylesi kaliteli bir takıma karşı iyi bir sonuç aldık” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!