Hedefi vurduk

Güncelleme Tarihi:

Hedefi vurduk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 00:24

Beşiktaş ve Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki başarıları ülke puanına büyük katkı sağladı.

Haberin Devamı

Yunanistan ile farkı koruyan Türkiye 12. sıradaki yerini korudu. UEFA sıralamasında ilk 12’ye girmek 2016’da Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne doğrudan takım göndermek demek. Bunun için temsilcilerimize gruplarındaki son karşılaşmalarında da büyük iş düşüyor.

2016’da Devler Ligi ve Avrupa Ligi gruplarına doğrudan bir takım yollayabilmek adına UEFA sıralamasında ilk 12’de yer alması gereken Türkiye, iki ekibin önceki gece topladığı puanlarla Yunanistan ile olan puan farkını 0.900’da korudu, 11. sıradaki İsviçre ile olan fark ise 0.775 puan. Galatasaray’ın deplasmanda Anderlecht’e kaybetmesiyle bu maçtan puan alamayan Türkiye, Beşiktaş’ın Asteras beraberliği, Trabzonspor’un ise Metalist önünde aldığı galibiyetle 600 puan aldı ve ülke puanını 31.800’e çıkardı.

Yunanlıları PAOK güldürdü

Haberin Devamı

Türkiye ile 12. sıra için yarışan Yunanistan’ı PAOK ve Asteras güldürdü. PAOK, Minsk’i yenerken, Asteras da Beşiktaş ile berabere kalarak ülkelerine puan kazandıran takımlar oldu. Panathinaikos ve Olympiakos ise aldıkları mağlubiyetlerle Türkiye’nin rahat bir nefes almasını sağladılar. Panathinaikos ve Asteras’ın da gruptan çıkma şanslarının sona ermesiyle birlikte Yunanlılar gözlerini PAOK ve Olympiakos’tan gelecek galibiyet haberlerine dikti.

Şimdi sırada İsviçre var

Türkiye’nin bir üst sırasında yer alan İsviçre, Basel’in Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e karşı kaybetmesine rağmen Zürih ve Young Boys’un UEFA Avrupa Ligi’nde aldığı galibiyetlerle ülke puanını artırdı. Basel’in gruptan çıkma şansı matematiksel olarak devam etmesine rağmen Liverpool’a yenilerek elenme şansı da oldukça yüksek gözüküyor. Zürih ve Young Boys’un da Avrupa Ligi’ne veda etmesi ise yüksek ihtimaller arasında yer alıyor.


UEFA ÜLKELER SIRALAMASI

ÜLKE PUAN
1- İSPANYA 88.856
2- İNGİLTERE 75.391
3- İTALYA 71.986
4- ALMANYA 60.510
5- PORTEKİZ 58.382
6- FRANSA 48.583
7- RUSYA 47.832
8- UKRAYNA 39.999
9- BELÇİKA 38.979
10- HOLLANDA 34.000
11- İSVİÇRE 32.575
12- TÜRKİYE 31.800
13- YUNANİSTAN 30.900


Önemli olan Tottenham maçı

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Bilic, Asteras maçının ardından Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Nur Çebi’ye “Önemli olan Tottenham’ı yenip gruptan 1. çıkmak” dedi. Siyah beyazlı takımın maç sonrasında kamp yaptıkları otelde tebrikleri kabul eden Biliç “Oyuncularımla işi bitirmek istedik. Başardık. Biz de elimizdeki imkanlar içinde savaştık. İstediğimizi elde ettik. Önemli olan Tottenham maçını kazanarak gruptan 1. çıkmak. Bunu başaracak güç ve tekniğimiz var” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


Belkalem gözünü finale dikti

METALIST Kharkiv maçında Trabzonspor’un UEFA Kupası ve Avrupa Ligi’ndeki 100’üncü golünü kaydeden Cezayirli oyuncu Essaid Belkalem, “Avrupa’da en üst basamağa tırmanmaya çalışacağız” dedi.

“ELİiMiZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Bordo mavili kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Belkalem, Kharkiv ile zor bir maç oynadıklarını belirterek, “Üst üste güçlü ekiplerle oynadık. Önce Galatasaray, ardından da iyi defans yapan Metalist Kharkiv ile mücadele ettik. Zorlu bir tur olacaktır ama biz elimizden geldiğince iyi mücadele edip en üst basamağa tırmanmaya çalışacağız” diye konuştu.


Beşiktaş lige döndü hedef Karabük

UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda Yunanistan’ın Asteras takımı ile 2-2 berabere kalarak adını ikinci tura yazdıran Beşiktaş’ta gözler Spor Toto Süper Lig’deki Kardemir Karabükspor maçına çevrildi. İstanbul’a dün öğleden sonra gelen siyah beyazlı takım, ayağının tozuyla antrenmana çıkarak, 1 Aralık Pazartesi günü Kardemir Karabükspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Takım yaklaşık 1.5 saat çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!