Hazır ol Türkiye orayı sallayacağım

Güncelleme Tarihi:

Hazır ol Türkiye orayı sallayacağım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 00:00

Rihanna, Bonus’un 10. yıl kutlamaları kapsamında, BKM & Map organizasyonuyla Türkiye’ye geliyor. 3 Haziran’da Kuruçeşme Arena’da konser verecek olan dünyaca ünlü şarkıcı, ülkemize gelmesine günler kala Blue Jean’in sorularını yanıtladı ve dergi aracılığıyla buradaki hayranlarına seslendi: “Hazır ol Türkiye, orayı sallayacağım!”

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLARLA RIHANNA   

Bundan beş sene önce, kimse onun bu kadar büyük bir yıldız olabileceğini tahmin edemezdi herhalde... Tamam; 1988-Barbados doğumlu Rihanna, 2005’te çıkardığı ilk albümü “Music of the Sun” ile Amerika’da Billboard 200 albüm listesine ilk 10’dan giriş yapmış, “Pon de Replay” single’ı ile Billboard Hot 100 listesinde ve ıngiltere single listesinde 2 numara olmayı başarmıştı ama etkisinin kalıcı olup olamayacağı muallâktı.          

Efsanevi prodüktör Rick Rubin ve ortağı Russell Simmons tarafından 1984’te kurulmuş Def Jam plak şirketinin kanatları altında kariyerine başlayan Rihanna, henüz 16 yaşındayken müzik tutkusu uğruna prodüktör Evan Rogers’ın rehberliğinde Amerika’ya taşındı. Bir yıl kadar sonra yayınladığı ikinci albümü “A Girl Like Me” ile de bir yıldızın doğuşunu haber verdi.  
    
şarkı sözlerinde kendi hayatını, yaşadıklarını ve onun yerinde olan her kızın başından geçebilecek kritik tecrübeleri anlatma cesareti gösteren Rihanna, ilk albümünde denemediği tarzlara el atarak müzikal yelpazesini de genişletti. Sıra üçüncü albüme, yani 2007’de yayınlanan “Good Girl Gone Bad”e geldiğinde ise nefes kesici bir şova imza attı. Bu çalışma Rihanna’yı Rihanna yapan albüm olarak kabullenildi.  

Daha ilk single “Umbrella” ile dünya çapında fırtınalar koparan Rihanna, ardından gelen “Shut Up and Drive”, “Hate That I Love You”, “Don’t Stop the Music”, “Disturbia” ve “Rehab” hitleriyle artık zirvedeydi... Üstelik başarısı müzikle sınırlı kalmadı. Çok konuşulacak video kliplere, nefesleri kesen sahne performanslarına da imza attı.

Tabii bu arada özel hayatıyla da göz önüne gelmeye başladı. Eski sevgilisi Chris Brown’dan dayak yemesi, uzun süre gündemi meşgul etti. Neyse ki Barbadoslu güzel bu travmatik olayı çabuk atlattı ve geçen yıl sonunda çıkardığı “Rated R” albümüyle kariyerinde daha da heyecan verici yeni bir sayfa açtı.
   
EVDEN SÜREKLİ UZAK KALMAK ÇOK ZOR ŞEY

3 Haziran akşamı İstanbul’da hayranlarının karşısına çıkacak olan yıldız, gelmeden önce Blue Jean’e ilginç açıklamalarda bulundu:
Ne tarz müzikler dinleyerek büyüdün?


- Babam rock müzik severdi, dolayısıyla küçükken en sevdiğim şarkı Aerosmith’ten “Walk This Way”di.

Genç yaşta sahip olduğun şöhretle nasıl başa çıkıyorsun? Ailenden ya da arkadaş çevrenden birileri seni bu konuda dengeliyor mu?

- Evet, en iyi arkadaşım Melissa bana bu konuda yardımcı oluyor. Zaten genellikle benimle birlikte seyahat ediyor ve zamanının çoğunu benimle geçiriyor. Onunla olmak, ayaklarımın yere basmasını sağlıyor diyebilirim. Bazen evden uzun süre uzak kalmak çok zor olabiliyor. Ama neyse ki o benim her zaman yanımda taşıdığım huzurum...
   
Başka tarz müzikler deneyecek misin? Jazz ya da rock gibi mesela...

- Ben bir müzik fan’ıyım, dolayısıyla bütün müzik tarzlarını dinliyorum ve bir noktada tüm tarzlara açık olmayı tercih ediyorum.

YAKINDA KENDİ GİYİM MARKAMI YARATACAĞIM

Kendi yazdığın şarkılar da var. Nelerden ilham alıyorsun?


- Hayat ilham veriyor bana. Son albümüm, bugüne kadar yaptığım en dürüst albüm oldu. Etrafımdaki insanların hayat tecrübeleri ve kendi başıma gelenler bu albümü yaratmama yardımcı oldu. Umarım hayranlarım memnun olur ve albümü dinlerken eğlenirler!

Bir moda ikonu haline de geldin aynı zamanda. Kimle çalışıyorsun? Kendi kıyafet markanı yaratmayı düşünüyor musun?

- Genellikle farklı stilistlerle çalışıyorum ama birçok konsepti de kendim yaratıyorum. Modayı her zaman sevmişimdir. Bu sebeple de evet, yakında kendi giyim markamı yaratmayı düşünüyorum.

Eğer şarkıcı/müzisyen olmasaydın ne olurdun?

- Moda tasarımcısı!

Farklı ülkelerde, pek çok farklı kitleye hitap etme şansı yakaladın. Favorin hangisi?

- Hayranlarım arasında bir seçim yapamam... Her yerde farklılar ama benim için hepsi de çok özel ve önemliler. şovlarım her yerde kapalı gişe oluyor. Bana gösterdikleri sevgi o kadar büyük ki, bunun için hayranlarıma asla yeterince teşekkür edemeyeceğim sanırım.

Türkiye’deki ilk konserini 3 Haziran’da İstanbul’da vereceksin. Buradaki hayranlarını neler söylemek istersin?

- Hazır ol Türkiye, orayı sallayacağım!

Haberin Devamı

HATA YOK ÇIKARILACAK DERS VAR

Çok güzel dövmelerin var. En anlamlısı hangisi?


- Benim için en anlamlısını geçenlerde yaptırdım. Onu benim mottom olarak değerlendiriyorum. Köprücük kemiğimin olduğu yere tersten yazdırdım, böylece aynaya baktığımda düz okuyabiliyorum. şu yazıyor: “Never A Failure, Always A Lesson” (Hata hiç yok, çıkarılacak ders hep var)...      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!