Hazır mutfak yaptıracaklar dikkat

Güncelleme Tarihi:

Hazır mutfak yaptıracaklar dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2008 00:00

Hazır mutfak, önceden, standart olarak üretilmiş modüllerin birleştirilerek bir eve uygulanması anlamına geliyor. Bu sektör Türkiye’de 80’lerden itibaren gelişti. Estetik ve ergonomi öne çıktı. Tezgah altındaki ilkel raflama sistemi yerini alt dolaplara bıraktı. Tezgah üstüne de raf yerine dolap yapılmaya başlanıldı. Köşeler değerlendirildi, buzdolabı, fırın ve aspiratörler, mutfağın olmazsa olmazları arasına girdi.

Bir yandan da mutfak sektörü, sipariş üzerine üretim yapan küçük atölyelerden seri üretim yapan büyük bir sanayi koluna dönüştü. Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği (MUDER) Başkanı Halim Birsin "Artık mutfak mobilyasındaki moda akımlar tüm dünyayla aynı anda Türk tüketicisi ile buluşuyor" diyor. Hazır mutfak üreticileri, kurulma hizmeti de veriyor. İş, mutfağın kurulacağı alanın ölçülmesiyle başlıyor. Sonra firma görevlileri bu alan için en uygun projeyi hazırlıyor. Projeyi onayladığınızda, istenilen malzemelere göre fiyat çıkarılıyor. Renk ve model üzerinde anlaşılıyor, imalata geçiliyor.

15 METREKARELİK BİR MUTFAK İÇİN ÖNERİLER

İSTİKBAL REGİNA

Fiyatı:
2.5 bin-3.5 bin YTL Teslim süresi: 3 hafta Garanti: 2 yıl

Franke/Dominox marka ocak, davlumbaz, fırın, armatür, batarya, laminant tezgah, süpürgelik fiyata dahil. 15 model ve 45 renk seçeneği var. Goldkirch, krem ve kiraz renkleri tercih ediliyor.

DEMTAŞ

Fiyatı:
9 bin-18 bin YTL. Teslim süresi: 4-5 hafta. Garanti: 2 yıl

Melamin kapaklı en ucuz mutfak (9-11 bin YTL), kaplama veya mat lake kapaklı bir mutfak ise 15-18 bin YTL. Demtaş’ta 100’e yakın model var. İç aksam ve aksesuvarlar ithal. Demtaş Alman mutfak üreticisi Bauformat’ın genel distribütörü.

BAUHAUS

Fiyatı:
2490-6048 YTL Teslim süresi: 1 hafta Garanti: 2-5 yıl.

Dolaplar, laminant tezgah, eyve, batarya, 3 boy dolap, 3 çekmece modülü, montaj fiyata dahil. Dolap gövdesi suntalam veya mdf, kapaklar profilli ya da PVC kaplı üretiliyor. Menteşeler, kulplar ve raylar ithal ediliyor.

KOÇTAŞ

Fiyatı: 300-800 YTL Teslim süresi: Hemen. Garanti: 1 yıl

Aksesuar, batarya ve seramik hariç mutfak dolapları, baza, tezgah ve süpürgelik fiyata dahil. Mutfak aksesuvarı olarak krom askılıklar ve sebzelikler ilgi görüyor. En çok yenicemeşe, beyaz, abanoz, ıhlara, kiraz, ceviz, akçaağaç renkleri tercih ediliyor.

KELEBEK

Fiyatı: 5-11 bin YTL Teslim süresi: 2-4 hafta Garanti: 2 yıl

Projelendirme, nakliye, montaj ve tezgah fiyata dahil. Yonga levha, mdf veya masif malzemeler kullanılıyor. Üst doku malzemeleri melamin emdirilmiş endüstriyel kaplamalar veya doğal ahşap. Geniş bir renk grubu var.

VİTRA İNTEMA MUTFAK

Fiyatı: 3500 YTL’den başlıyor. Teslim süresi: 4-6 hafta Garanti: 2 yıl

5 malzemede 13 kapak, 300’den fazla modül çeşidi var. Mutfaktaki kör noktaları değerlendirmek için köşe dolaplar, alüminyum ve camlı stor dolaplar, dar mekanlar için depolama alanı yaratan panel gibi fonksiyonel ürünleri var. İntema Mutfak, yenilikçi olduğunu söylüyor: "Örneğin mutfakta dolap içine toz girmesini engelleyen ve kapak kapanırken çıkan sesi azaltan gövde kenarı fitil uygulaması, bizim yeniliklerimizden biri."

LİNEADECOR

Fiyatı: 3 bin YTL’den başlıyor. Teslim süresi: 3-4 hafta Garanti: 2 yıl.

Tel sepet, evye, aspiratör, raylı kiler dolabı gibi donanımlar isteğe göre ekleniyor. 15 renk seçeneği var. Luce adlı model, cam kapaklarıyla ilgi çekiyor. Lago ise parlak yüzey modasına uygun. İsteyen 3-5 yıl sonra ek ünite ve aksesuvarlar alıp mutfağını yenileyebiliyor.

ARÇELİK

Fiyatı: 12-30 bin YTL Teslim süresi: 8 hafta Garanti: 2 yıl

Mutfak dolapları, aksesuvarlar, nakliye ve montaj fiyata dahil. Ürünler Alman (Nolte Kuchen) ve İtalyan (Spagnol Cucine) menşeli. Ortalama 10 bin farklı modülasyon bulunuyor. Her marka için 45 kapak çeşidi, 30 renk seçeneği var. Arçelik Mutfak, 10 yıl yedek parçatemin ediyor.

Mutfak mobilyasında son trendler

Yalın, minimal tasarımlar. Üst dolaplarda uzaktan kumandayla açılıp kapanan büyük yekpare kapaklar ya da dokunmatik açılan kulpsuz kapaklar.

Çaba harcamadan hafifçe dokunarak kendi kendine açılan çekmece ve ray sistemleri, çekmece ve dolap içleri için aydınlatma sistemleri.

Daha büyük kiler dolapları, boy dolaplar, sürgülü büyük kapılar.

Kuvars ve sert materyallerden oluşan akrilik tezgahlar ve tezgaha sıfır evyeler.

Kullanmadığınız zamanlarda bataryaların katlanarak içeri girdiği ve üzerine gelen kapakla düz tezg h görünümüne kavuşan evyeler.

Ankastre cihazlarda tasarruflu bulaşık makineleri, yiyecekleri daha uzun süre saklayan buzdolapları, daha sağlıklı pişiren buharlı fırınlar, dokunmatik cam ve seramik ocaklar.

Dolap kapaklarında parlak ve lake hakimiyeti bu sene de sürüyor. Bu yıl temperli (kırılmaz) desenli cam kapaklara da çok rastlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!