Haydi gençler kampa

Güncelleme Tarihi:

Haydi gençler kampa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 00:00

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, yılın yorgunluğu, sınav maratonu telaşı ya da iş hayatının stresinden uzaklaşmak isteyen gençlere dağ kamplarında tatil fırsatı sunuyor. 18-24 yaş arasındaki gençlere yönelik sekiz günlük kamplarda, rafting, trekking, kaya tırmanışı, kültür gezileri düzenleniyor, halk oyunları ve el sanatları dersleri veriliyor. Kamplarda tam pansiyon 8 günlük konaklama ücreti 100-120 YTL. Katılım içinöğrenci olmak gerekmiyor.

Haberin Devamı

BOLU ALADAĞLAR

24-31 Temmuz arasında iki dönem düzenlenecek. 8 günlük ücret 100 YTL. 500 kişilik kamp, Bolu’ya 30 kilometre uzaklıktaki Aladağ Ormanı’nda. 1200 metre yükseklikteki kampta konaklama Kızılay’dan temin edilen 4-6 kişilik Mehmetçik tipi çadırlarda yapılıyor. Kampçılara uyku tulumu ve kampet veriliyor. Duş ve tuvalet ihtiyaçları konteynırlardan sağlanıyor. Aktiviteler: El sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları. Gönüllü çalışmalar: Dağcılık, oryantring, dağ bisikleti, paintball, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık, step aerobic, okçuluk, traktör safari. Ayrıca da Gölcük, Abant ve Yedi Göller’e çevre gezileri yapılacak. Katılımcılar kampın ilk günü saat 09.00’da Bolu Gençlik ve Spor il Müdürlüğü’nde buluşacak. Kampa müdürlüğün araçlarıyla götürülecekler. Kamp bitiminde yine aynı noktaya otobüsle getirilecekler.

/images/100/0x0/55ea110ff018fbb8f869381b

TRABZON ZİGANA

05-12 ve 15-22 Ağustos tarihleri arasında 2 ayrı dönemde yapılıyor. Trabzon’a 65 kilometre uzaklıkta, 1750 metre yükseklikteki Zigana Yaylası’na kurulan kampın kapasitesi 500 kişi. 8 günlük ücret 120 YTL. Katılımcılar kampın ilk günü saat 09.00’da Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde olmalı. Grup, buradan kamp merkezine müdürlüğün araçlarınca götürülecek. Kamp bitiminde geri getirilecek. Konaklama Kızılay’dan temin edilen Mehmetçik tipi çadırlarda yapılıyor. Her çadırda 4 ila 6 kişi kalabiliyor. Kampçılara uyku tulumu ve kampet veriliyor. Duş ve tuvaletler kamp yerinde bulunan konteynırlardan sağlanıyor. Aktiviteler: El sanatları, tiyatro, müzik, halk oyunları, dağcılık (kaya inişi ve yapay duvar tırmanışı), oryantring, paintball, doğa yürüyüşü, satranç, rafting. Ayrıca Atatürk Köşkü, Sultan Murat Yaylası, Şehitlikler, Uzungöl, Karaca Mağarası, Trabzon Şehir turu, Sümela Manastırı ve Kadırga Şenlikleri gezileri yapılıyor.

KAMPÇILARA TAVSİYELER

Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı ve çığ ihtimaline karşı kıyafet seçimine dikkat etmek gerekiyor. Polar veya triko giysi almakta yarar var. Günlük malzemeleri taşımak için küçük sırt çantasıyla birlikte yanınıza almanız gerekenler şunlar: Matara, yedek spor kıyafetler ve ayakkabı, şort, yağmurluk, bere ve şapka, el feneri, ilkyardım seti (yara bandı, pamuk, tentirdüyot), güneş gözlüğü, yüksek koruma faktörlü güneş kremi, küçük dikiş seti (makas, iğne, iplik), tıraş, duş ve kişisel bakım malzemeleri. Varsa çaldığınız müzik aleti.

Haberin Devamı

(Ayrıntılı bilgi ve rezarvasyon: www.gsgm.gov.tr/genclik)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!