Hayali Barcelona

Güncelleme Tarihi:

Hayali Barcelona
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 15:19

Almanya Milli Takımı'nın Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil'in babası 43 yaşındaki Mustafa Özil, oğlunun A Milli Takımı tercih etmemesiyle ilgili olarak, "Nasip böyleymiş diyelim. Geçmişte bir şeyler aramak yanlış. Önümüze, geleceğe bakalım. Sadece Mesut yok. Ne Mesutlar, Hüseyinler, Ahmetler var. Şimdiden bu gençlerimize sahip çıkalım" dedi.

Baba Özil, Almanya'nın 2'inci tura çıkmasında büyük pay sahibi olan oğlunun hayalinin Barcelona'da futbol oynamak olduğunu da söyledi.

Almanya'da yaşayan ve Almanya Milli Takımı forması giyen oğlunu izlemek için Güney Afrika'da bulunan Mustafa Özil, önceki gün tedavi gördüğü hastanede ölen annesi 73 yaşındaki Münevver Özil'in cenazesi için memleketi Zonguldak'ın Devrek İlçesi'ne bağlı Hışıroğlu Köyü'ne geldi. Köydeki Uzun Alioğlu Mahallesi Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra annesinin cenazesini yakınlarıyla birlikte toprağa veren Mustafa Özil, oğlu Mesut Özil'in çok istemesine rağmen Dünya Kupası maçları nedeniyle cenazeye gelemediğini söyledi.

Almanya'nın gruptan çıkmasında büyük pay sahibi olan oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu belirten baba Özil, "Sadece ben değil, Türkiye, Almanya, hepimiz gurur duyuyoruz. Başarısının devamını diliyoruz. Genç yaşında, gerçekten üst düzey bir performans göstermesi güzel bir duygu. Yani bunu anlatmak gerçekten zor, hele bir baba olarak" diye konuştu.

ALMANLAR SAMİMİ OLARAK SAHİPLENİYOR

Almanya'da oğluna sahip çıkılmasının kendisini mutlu ettiğini anlatan Mustafa Özil, "Almanlar, genel olarak ön yargılıdırlar Türklere karşı. Ama bu yavaş yavaş çözülüyor artık. Sadece Mesut değil. Politikacılarımız var, doktorlarımız, öğretmenlerimiz, işadamlarımız çok üst düzeyde gerçekten. Tabi ki birşeyler olduğu zaman sahiplenmek daha basittir. Ama onların da katkısı var bu işte. Çünkü orada doğup büyüme. Alt yapı çok önemli biliyorsunuz. Disiplin var. Gerçekten samimi olarak sahipleniyorlar. Onlar da gurur duyuyor. Mesut, Türk kökenli olsa da sonuçta Alman kültüründe. Orada yaşadığımız seneler, emekler var. Bir şekilde onlar bunu kabulleniyor. Gerek medya, gerek dışarıdaki insanlar. Onların da coşkusu, sevinci her şekilde belli oluyor" dedi.

NASİP BÖYLEYMİŞ

Gazetecilerin sorusu üzerine oğlunun A Milli Takımı tercih etmemesini de değerlendiren Mustafa Özil, şöyle konuştu:

"Bu 3 senelik konu. Yazılı çizildi defalarca. Düşünceler söylendi. Hatta karşı taraf bizi küçültmek istedi. Medya da işin içinde biraz. Aslında ben bunu gereksiz görüyorum. 'Nasip böyleymiş' diyelim. Geçmişte birşeyler aramak yanlış. Önümüze, geleceğe bakalım. Sadece Mesut yok. Ne Mesutlar, Hüseyinler, Ahmetler var. Madem buradan birşey almak istiyorsunuz, o zaman şimdiden bu gençlerimize sahip çıkalım. Daha iyisini yapmaya çalışalım. Bu geçmişteki hataları tekrarlamayalım. Böyle kişisel şeylere girmeyelim."

HAYALİ BARCELONA

Mustafa Özil, her oyuncunun olduğu gibi oğlunun da daha büyük kulüplerde futbol oynamak istediğini, en büyük hayalinin ise Barcelona'da oynamak olduğunu söyledi. Büyük kulüplerden teklif olduğunu belirten baba Özil, bunu şimdi konuşmanın yanlış olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!