Havuçtaki madde kanseri önlüyor

Güncelleme Tarihi:

Havuçtaki madde kanseri önlüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2005 01:33

İngiliz ve Danimarkalı bilim adamları, havuçta bulunan bir bileşenin kanserin gelişimini önlemede yardımcı olabileceğini saptadılar. Newcastle Üniversitesi ve Güney Danimarka Üniversitesi bilim adamları, havuçta bulunan ‘falcarinol’ isimli doğal zehirin farelerde kanser gelişimi riskini azalttığını bildirdiler.

Araştırmacılar, kanser başlangıç tümörü bulunan 24 laboratuvar faresini üç gruba bölüp hepsine 18 hafta boyunca bir dizi diyet uyguladılar. Yemeklerine falcarinol katılan ve havuçla beslenen iki ayrı gruptaki farelerin kanserli tümörlerinin, üçüncü gruba göre 1/3 oranında daha az gelişim gösterdikleri saptandı. New Castle Üniversitesi’nden Kirsten Brandt, havucun kanser riskini azalttığını daha önceden bildiklerini, fakat, havuçtaki hangi maddenin bu özelliğe sahip olduğunu yeni keşfettiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!