Hamburg'dan vefa örneği

Güncelleme Tarihi:

Hamburgdan vefa örneği
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 15:07

Alman ekibi Hamburg, yarın Galatasaray ile oynayacağı tarihi maça kendi kalesini de koruyan Bundesliga'nın ilk Türk kökenli futbolcusu ve antrenörü Özcan Arkoç'u da İstanbul’a götürerek vefa örneği sergiledi.

Haberin Devamı

Hamburg’da 1967-75 yılları arasında 159 kez kaleyi koruyan eski milli kaleci Özcan Arkoç, Hamburg yönetim kurulunun onur konuğu olarak İstanbul'a götürüldü. Hamburg'da  “Ötschi” lakabıyla tanınan ve takım tarihindeki efsane isimlerden olan ve halen Hamburg'da yaşayan Özcan Arkoç, eski takımımın bu jestinin kendisini çok duygulandırdığını belirterek, “19 yıl sonra ilk kez tekrar Türkiye'de bir stadyumda olacağım. İki takımın tur atlama şansları da güçleri de eşit. Tabii Galatasaray’ın kendi seyircisi önünde oynaması çok büyük bir avantaj“ dedi.

1968'de Avrupa Kupası finalinde AC Milan'a 2-0 yenilerek, Avrupa şampiyonluğunu kıl payı kaçıran Hamburg kadrosunda yer alan Arkoç, “Çok keyifli ve güzel bir maç olacak. Aynı Hamburg'da oyanan ilk müsabaka gibi bu maçında dostluk ve kardeşlik içinde geçmesi en büyük arzum“ diye konuştu. 

Haberin Devamı

Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynayan ve oradan Austria Vienna’ya transfer olan milli kaleci 1965-75 yılları arasında Hamburg kalesini kordu. Arkoç, 1977'te de Alman ekibinde antrenörlük yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!