Halit Ergenç kimdir? | 42. Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nin Sunucusu Halit Ergenç’ti!

Güncelleme Tarihi:

Halit Ergenç kimdir | 42. Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nin Sunucusu Halit Ergenç’ti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 15:28

42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri dün görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Pantene Altın Kelebek Ödülleri Töreni’nin sunuculuğunu Halit Ergenç yaptı. Halit Ergenç kimdir?

Haberin Devamı

Halit Ergenç, 30 Nisan 1970’de İstanbul’da dünyaya geldi. Türk dizi, film ve tiyatro sevilen oyuncusudur. Ünlü oyuncu 2009 yılında, Bergüzar Korel ile evlenmiştir. Çiftin, Ali Ergenç isminde bir erkek çocuğu vardır.

Halit Ergenç ortaöğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. 1989’da İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri'nden ikinci senesinde ayrılan Ergenç, aynı sene girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümlerini bitirmiştir.

Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAK-New York,Kiss Me Kate, Tatlı Charity,Beni Seviyor,Kral ve Ben, Amphitrion, Evita, Hayalet ve Ötekiler,Şarkılar Susarsa gibi projelerde yer almıştır. Tiyatro çalışmalarına ise Bugün Git Yarın Gel, Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol oyunlarıyla devam etmiştir.

Haberin Devamı

Ergenç, beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmaktadır. Halit Ergenç’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan Aşk, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Esir Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izlemiştir.

Büyük Teklif adlı yarışma programını sunarak sunuculuktaki başarısını da ekranlara yansıttı. Sanatçı izlenme rekorları kıran Binbir Gece adlı televizyon dizisinde de rol almıştır. 2006 senesinde bu dizideki rolü ile en iyi erkek oyuncu dalında Altın Kelebek ödülünü kazanmıştır. Ergenç, en son Muhteşem Yüzyıl dizisinde başrolde oynamıştır.