Haksız penaltıyı bilerek kaçırdılar

Güncelleme Tarihi:

Haksız penaltıyı bilerek kaçırdılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 11:58

Beşiktaş ile Erciyesspor arasında dün oynanan U19 maçında futbol sahalarında ender görülen bir olay yaşandı. Siyah beyazlıların antrenörü Yasin Sülün, haksız olduğunu düşündüğü penaltı için oyuncusuna "kaçır" emri verdi!

Haberin Devamı

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde oynanan U19 maçında Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor karşı karşıya geldi. Maçta sahalarda eşine ender rastlanacak bir fair play örneği sergilendi. Karşılıklı ataklarla geçen mücadelenin ilk yarısı 1-1 bitti. Maçın 72. dakikasında gelişen Beşiktaş atağında Kamil Cebeci, Erciyessporlu Erdem Doğan ile rakip ceza sahasında girdiği ikili mücadele sonunda yerde kaldı. Hakem Batuhan Bayar pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi.

Beşiktaş U-19 Takımı Antrenörü Yasin Sülün, penaltı kararının haksız olduğunu düşünerek, penaltı atışını kullanan Eslem'den atışı gole çevirmemesini istedi. Eslem de penaltıyı yavaş bir vuruş ile rakip kalecinin kucağına atarak, fair-play örneği sergiledi.

Haberin Devamı

YASİN SÜLÜN: İNANMADIĞIMIZ BİR PENALTIYDI
Yasin Sülün, olayla ilgili olarak BJK TV'ye yaptığı açıklamada "Beşiktaş Kulübü olarak ilk önce; futbolcuların gelişimi, takımımıza, rakibe ve hakeme saygı. İnanmadığız bir penaltıydı. Buraya gelen rakiplerimizi Beşiktaş duruşuyla yenmemiz lazım. Hakem yanlış bir karar verdi, biz de ortak bir karar aldık. Kimseyi rencide etmek istemiyoruz. Biz hakkımızla yenmek istiyoruz. Kimseyi hile ile, hurda ile, ezerek, küçümseyerek 3 puan almak istemiyoruz. İnanmadığım bir penaltıyı attırmak istemedim" diye konuştu.

BAYRAKTAR: KULÜMÜZE YAKIŞIR BİR DAVRANIŞ
Beşiktaş Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Fulya'daki antrenman tesislerimizin duvarında şu sözleri yazdırdık; 'Şerefinle Oyna, Hakkınla Kazan'. Oyuncularımızın geriden geldikleri bir müsabakanın 72. dakikasında, insiyatif geliştirip böyle bir olaya imza atmaları bizi çok mutlu etti. Beşiktaş Futbol Altyapısında futbolcu olabilmenin de sadece yetenekli olmaktan geçmediğini de kanıtladılar. Antrenörümüz Yasin Sülün'ü ve oyuncularımızı kulübümüze yakışır bir tavır sergiledikleri için kutlarım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!