Hakemleri rahat bırakın

Güncelleme Tarihi:

Hakemleri rahat bırakın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 00:06

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "Hakemler de neticede insan. İnsanın olduğu yerde hatanın olması da doğal. Hatayı da bu işin parçası olarak kabul etmek gerekir. Hakemlerimize güvenmemiz lazım" diye konuştu.

DEVLET Bakanı Murat Başesgioğlu, son dönemde çok tartışılan Süper Lig hakemlerini biraz rahat bırakmak gerektiğini söyledi. Ataköy’deki Olimpiyatevi’nde gerçekleştirilen İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başesgioğlu, hakemlerin bu kadar tartışma konusu yapılmasının iyi olmadığını belirterek, "Biraz onları rahat bırakmak lazım" dedi.

Hoşgörülü olmalı

Başesgioğlu
, ligin ilk yarısı içerisinde Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve hakemlere yönelik kulüplerden önemli eleştiriler geldiğini ifade ederek, "Hakemler de neticede insan. İnsanın olduğu yerde hatanın olması da doğal. Hatayı da bu işin parçası olarak kabul etmek gerekir. Başka liglerde de bunlar oluyor. Onun için biraz daha hoşgörülü yaklaşmak lazım. Hakemlerimize güvenmemiz lazım" diye konuştu. Devre arasında herkesin kendisini kontrol edeceğini kaydeden Başesgioğlu, şunları söyledi:

"Önemli olan, bir kasıt, bir takım aleyhine veya lehine herhangi bir durum yaratmak konusu olmadığı sürece, hataları bu çerçevede değerlendirmek lazım."

Şampiyonluk şansları az

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in tavrı konusundaki soruyu Başesgioğlu, "Sayın başkan 20 yıllık süreçteki tabloyu kamuoyu ile paylaştı. O tepkiyi her iki yönüyle değerlendirmek lazım" diye yanıtladı. Anadolu takımlarının ligdeki başarısı konusunda ise bakan, "Lige rekabet gelmesi ve kalitenin artması önemli. Bence şampiyonluk şansları az değil" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!