Hakeme hakaret temsilciye küfür

Güncelleme Tarihi:

Hakeme hakaret temsilciye küfür
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 00:38

G.Saray Teknik Direktörü’nün kendisini tribüne gönderen hakem Süleyman Abay’ın üzerine yürürken hakaretlerde bulunduğu, temsilci İbrahim İçer’e ise sinkaflı sözler söylediği ortaya çıktı. Bütün bunlar raporlara geçti.

Haberin Devamı

GALATASARAY, Mersin İY’yi yenerek zirve yarışındaki iddiasını sürdürürken, maça damga vuran isim Fatih Terim oldu. Oyundan atılan Galatasaray Teknik Direktörü Terim’in, hakeme kötü söz sarfetmediği ama temsilciye küfür ettiği öğrenildi. Terim’in, “Geçen sefer haksız yere cezalandırıldım. Yine haksız yere atıldım. Ancak atıldıktan sonra bu kez her şeyi yaptım” diyerek öz eleştiride bulunduğu o anlarda neler yaşandı gelin birlikte bakalım...

‘İNSANIZ, TEPKİ VERMEYECEK MİYİZ?’

ALDIĞIMIZ bilgilere göre Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, orta hakem Süleyman Abay ve 4. hakem Ali Palabıyık’a küfürlü herhangi bir cümle sarf etmedi.

Sarı kırmızılıların hocası, 45. dakikada tribüne gönderilmeden önce yaşanan pozisyonda hakemlere şu sözleri söyledi:
- Topu size doğru mu vurdum? Bu kadar kolay mı? Durduk yere beni atamazsınız. Biz de insanız tepki vermeyecek miyiz?

Ancak, Süleyman Abay kendisini tribüne gitmesi yönünde uyarınca, “Bunları yapmaya utanmıyor musunuz” diye tepki gösteriyor.

Haberin Devamı

‘BAKIŞLARINDAN RAHATSIZ OLDU’

ARAYA girenler Fatih Terim’i sakinleştirmeye çalışırken, olaya tüm detaylarıyla şahit olmaya, dinlemeye ve çözmeye çalışan Federasyon Temsilcisi İbrahim İçer’in o anki bakışları Galatasaray Teknik Direktörü’nü rahatsız ediyor. Ve Terim, İçer’in yanına gidiyor ve devam ediyor:
- Alın bu rezilliği yazın raporunuza. Görün bunları. Bunları yapanları görün.

Fatih Terim hızını alamıyor ve İçer’e, raporlara da geçen o sinkaflı cümleler ve bu ifadeyi kullanıyor:
- Si..... git.

Terim, hakem triosuna değil ancak temsilci İbrahim İçer’e sinkaf içeren ifadelerde bulunuyor.

Beni ve ekibimi tahrik ettiler

G.SARAY Teknik Direktörü Fatih Terim, Mersin İY maçı bitiminden sonra yöneticilere içini döktü. Terim’in “Bunlar beni itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Genç hakemler üzerime geliyor. 4. hakem adeta beni ve ekibimi tahrik etti. Üstüme çok geliyorlar” diye dert yandığı öğrenildi.

Topu hakeme tepki için vurduysa atılır

Erman Toroğlu

FATİH Terim’in topu yere vurma eylemini hangi amaçla yaptığı önemli. Burada önemli olan hangi nedenle topu yere vurduğudur. Eğer hakemin kararına kızdığı için topu yere vuruyorsa, sahadan atılması doğrudur.

Haberin Devamı

En az 7, en fazla 11 maç ceza yolda

Mersin maçındaki eylemleri nedeniyle ağır fatura kesilecek Terim’in sezonu kapatması büyük olasılık.

HERKESİN merakla, “Fatih Terim kaç maç ceza alır?” sorusunun cevabını bekliyor. Spor Hukukçusu Alpay Köse, Terim’in eylemleri sonucunda 7 ile 11 maç arasında men cezasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Köse, Futbol Disiplin Tali-matı’nın 36. maddesine göre Terim’e sportmenliğe aykırı davrandığı için (bu sezon 2. kez) 2 maç, raporlarda açıkça hakaret ettiği yazılırsa 42. maddeye göre kişilik haklarına saldırı ve tehditten 3 maç ceza verilme ihtimali bulunduğunu kaydetti.

Köse, bu durumda Terim’in geçen sezondan ertelenen 2 maçlık cezasının da bozma kararı verilip yürürlüğe konulacağını vurgulayarak “Ayrıca 51. maddeki cezaya ve tedbire uyulmaması nedeniyle de 4 maç ceza verilebilir” dedi.

Haberin Devamı

Böylece Terim’e en az 7 en fazla 11 maç ceza gelme olasılığı ortaya çıkıyor. 7 maç ceza gelse dahi Terim, sezonu kapatacak.
Köse, maçtan sonraki basın açıklamasının da Terim’in aleyhine görüldüğünü sözlerine ekledi.

MHK hakemleri bu konuda uyarmıştı

Mustafa ÇULCU

MHK hakemleri devre arasında yapılan hakem seminerinde açık, net olarak uyardı. Kulübedeki antrenörün, yardımcılarının veya futbolcuların seyirciyi kışkırtıcı hareket yapmalarının önüne geçilmesini istedi. MHK’nin hakemlere talimatı şu: Kulübedekiler, yere şişe veya top gibi şeyler vurursa, ceketini fırlatırsa o kişiyi mutlaka ihraç edeceksiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!