Hakem daha uyanık çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hakem daha uyanık çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2011 00:00

İbrahim Toraman, kupa finalinde oynayabilmek için kendisini oyundan attırmak istedi, ancak başaramadı.

Haberin Devamı

Beşiktaşlı futbolcu, ikinci sarı kartı görmek için önce aut atışını geciktirdi, arkasından kasti faul yaptı. Kuddusi Müftüoğlu, her ikisinde de sarı kartı çıkarmadı ve maçı tam 90. dakikada bitirdi.

ZİRAAT Türkiye Kupası’nda önceki gün oynanan Gaziantep-Beşiktaş maçında, belki de tarihte görülmemiş bir olay yaşandı... Bir futbolcu, ikinci sarı karttan ihraç edilmek için ne gerekirse yaptı. Ancak, durumun farkına varan hakem daha uyanık davranıp, oyuncunun amacına ulaşmasına izin vermedi.
Planları tutmadı
Karşılaşmanın 38. dakikasında sarı kart gören Toraman, daha önce de sarı kartı olduğu için cezalı duruma düştü. Kurallar, Ziraat Türkiye Kupası ile Spor Toto Süper Lig’in statüleri ayrı olduğu için bu cezanın kupa finalinde çekileceğini ön görüyordu. İbrahim Toraman, finalde forma giyebilmek için, bu zamana dek birçok kişinin denediği ve başarılı olduğu bir yola başvurdu: Kendisini ikinci sarı karttan ihraç ettirip, cezasını Süper Lig maçında çekmek ve dolayısıyla kupa finalinde yer alabilmek.
Beşiktaşlı futbolcu, bu planını maçın son dakikalarında yürürlüğe koydu! Şimdi bundan sonrasını İbrahim Toraman’ın kendi ağzından dinleyelim:
Rüştü’ye dinletemedi
“Final maçında oynayabilmem için oyunun sonlarına doğru ikinci sarı kartı yiyerek kırmızı kart görmem gerekiyordu. Aut atışını kullanmak için Rüştü abinin yanına gittim. Kendisine, ‘Aut atışını ben kullanayım’ dedim. Fakat o da anlamadı sanırım. Anlamamasından dolayı laf çok uzadı. Bunun üzerine de hakem, ‘hemen başlayın’ işareti yapınca Rüştü abi aut atışını kullandı. Maçın sonunda da bariz sarı kartlık bir faul yaptım. Ancak hakem bunu da görmedi. Normalde sarı kartın çıkması gerekiyordu. Direkt oyuncuya müdahale ettim ve topun önünde durdum. Hakem kartını çıkarmadı. Maçın sonunda en azından 1 uzatma dakikası bekliyordum. Onu da vermedi. Bu durum bana çok enteresan geldi. Benim kadar üzülen kimse olamaz sanırım. Kayseri’de kupayı kaldırmak varken, tribünde maçı izleyeceğim. Bu durum gerçekten acı verici.”

Haberin Devamı

Hugo Almeida 3 hafta yok

Haberin Devamı

GAZİANTEP maçında sakatlanan Almeida’nın kasığında 2. derece yırtık olduğu ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Hakemin fendi futbolcuyu yendi -  Erman Toroğlu'nun yorumu

HAKEMLER bazen yorumu ters okuyarak doğrusunu da yapabiliyolar demek ki. İşte İbrahim Toraman gerçeği. Kırmızı görse, bir sonraki lig maçında oynamayacak, kupa finalinde oynayacak. Ama Kuddusi Müftüoğlu uyandı, kendini attırmak için her şeyi yapan İbrahim’i atmadı. İbrahim bir tek şeyi yapsaydı, kesin atılırdı. Neyi mi? Hakeme küfür etseydi. O zaman da ceza 3 maçtan aşağı olmayacağı için Toraman ona cesaret edemedi. Demek ki, bazen eski diye tabir ettiğimiz hakemlere de ihtiyaç oluyor. Hakemin eskisi, futbolcunun yenisini götürdü demektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!