Hakan Ünsal: Galatasaray'ın hücumcuları Pirana gibi!

Güncelleme Tarihi:

Hakan Ünsal: Galatasarayın hücumcuları Pirana gibi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 20:56

Hürriyet yazarı Hakan Ünsal, Gençlerbirliği-Galatasaray maçını değerlendirirken çok önemli tespitlerde bulundu.

Haberin Devamı

İLK 45 DAKİKA: "2 DAKİKADA PARAMPARÇA EDERLER"
"Galatasaray'ın öndeki hücumcuları Pirana gibi. Nasıl ki nehire düşersen Pirana'lar seni 2 dakikada paramparça eder; Bruma, Yasin, Eren üçlüsüne yakalanırsan öyle dağılırsın.

İşin garibi Gençlerbirliği, Türkiye'de en az pozisyon veren takım. Kendi sahalarında sürekli kalabalıklar. Ama yedikleri gole bakın; çok eksik ve kontradan...

Galatasaray öne geçtikten sonra işi çok kolaylaşıyor. Devreye Selçuk İnan ile Tolga giriyor ve değil bir 90 dakika, iki tane 90 dakika boyunca tek bir pozisyon vermeden pas yaparlar.

Şu maçta Galatasaray için tek tehlike var; o da Galatasaray defansı.

Galatasaray'ın burada puan kaybetmesi için ya bireysel hata yapması lazım...

İkinci yarıda maç falan olmadı. İlk devre sonunda söylediğimiz gibi Galatasaray golü attı, ondan sonra da 'maçı kazandım' diyerek geri çekildi ve defansla bitirdi. 

Haberin Devamı

Defans öyle büyük bir hata yapmadı. Muslera da gereken anlarda sahneye çıktı.

Galatasaray'ın ikinci yarılarında büyük bir sıkıntı var. Eğer takım ilk yarıyı önde bitirirse ikinci devre büyük sorunlar yaşanıyor. Ama geride girerse, tıpkı Antalyaspor maçında olduğu gibi, ikinci devreye bambaşka giriyor.

İKİNCİ 45 DAKİKA: "BÖYLE DEVAM EDERSE EREN DERT OLUR!"
Eren Derdiyok'un son birkaç maçtır enteresan bir havası var. Sanki 'ben iyi başladım, bir şeyler başardım' gibi bir havası var. Hele bir de maçın ilk yarısınd 1-2 pozisyona girdi mi tamam! O maçı bitirdim havasına giriyor, ondan sonra ikinci yarıda ortalarda yok.

Eğer Eren Derdiyok, maç içerisinde doğru pozisyon almak, topu tutmak, top saklamak, arkadaşlarına yardımcı olmak gibi özelliklerini devreye sokmazsa Eren dert olur! 

Çünkü Eren devreye girmeyince bunun olumsuz etkilerini Bruma, Yasin ve oynarsa Sneijder görüyor. 

BAKMADAN GEÇME!