Hakan Şükür'le kıyaslanmak ağır geldi

Güncelleme Tarihi:

Hakan Şükürle kıyaslanmak ağır geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2013 01:44

Eski milli futbolcu Ersen Martin, çocuk yaşta geldiği Beşiktaş’a neden başarılı olmadığını bu sözlerle dile getirdi...

Haberin Devamı

Siyah beyazlıların yeni sezonda maçlarını kesinlikle Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamaması gerektiğinin altını çizen eski milli oyuncu “Orası tuhaf bir yer. Çok rüzgar alıyor, taraftar etkisi hissedilmiyor” ifadelerini kullandı.

HENÜZ 19. yaşındaydı Ersen Martin. Almanya’da altyapısından yetiştiği Nüremberg forması giyiyordu. Ve Beşiktaş’ın dikkatini çekti. Uzun boyu nedeniyle Hakan Şükür’ün veliahttı olarak gelmişti siyah beyazlılara. Başarılı olamadı. Ama Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra yeniden yükselişe geçti.
Ersen, futbolculuk hayatında yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı...
Beşiktaş’a geldiğinde Türkiye’ye alışmakta zorluk çektiğini belirten Ersen Martin, “O yıllarda Hakan Şükür fırtınası esiyordu. Boyum uzun olduğu için benden de aynı performans beklendi. Türkiye’nin en iyi futbolcusuyla kıyaslanmak, 19 yaşında bir gencin omuzlarına ağır yük bindirdi. Beşiktaşlı olmama, taraftarlara iyi futbol seyrettirmek istememe rağmen başaramadığım için özür diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘KASIMPAŞA STADI BEŞİKTAŞ’A ÇOK UYGUN’

BEŞİKTAŞ’la yollarının ikinci kez kesişme ihtimali olduğunu da belirten Ersen “Denizli’de oynarken beni tekrar istediler, aynı yıl F.Bahçe ve G.Saray da talip oldu ancak bunların hiçbiri gerçekleşmedi. F.Bahçe beni alacağı gün son anda Zafer Biryol’u aldı. Aradan yıllar geçse de ben hala Beşiktaşlı Ersan Martin olarak tanınıyorum. Bu da beni çok gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.
Siyah beyazlıların bugünleri için de düşüncelerini aktaran eski milli oyuncu “Bu yıl maçlarını Olimpiyat Stadı’nda oynarsa büyük bir hata yaparlar. Orası tuhaf bir yer. Çok rüzgar alıyor, taraftarlar hissedilmiyor. Kasımpaşa Stadı tam Beşiktaş’a göre. Taraftarları tribünleri doldurur maçlarını rahat ortamda oynarlar” diye konuştu.

‘BATUHAN ŞANSINI İYİ DEĞERLENDİRMELİ’

TRABZONSPOR’un futbol dünyasında çok özel bir yeri olduğunu belirten Ersen, Batunhan’ın bordo mavililere transfer olmasını iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Ersen, “Maç kaybedince herkes sizden hesap soruyor. Trabzon kenti ideal bir zıplama tahtası. Trabzon’da oynarken 14 gol 6 asist yaptım ve İspanya’ya gittim. Benim gibi Gökdeniz, Umut, Burak, Selçuk da büyük çıkış yaşadı. İddia ediyorum fazla kilolarını verirse Batuhan da Avrupa’ya gider.
İspanya’da daha uzun yıllar oynardım ancak ülkemi çok özlediğim için dayanamadım” dedi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eabfa1f018fbb8f89434ff

13 ayrı kulüpte oynadı

- Doğum tarihi: 23 Mayıs 1979
- Doğum yeri: Marktredwitz, Almanya
- Boyu: 1,96 m
- Mevkii: Santrafor
- Kulüp kariyeri: FC Nürnberg, Beşiktaş, Siirtspor, Göztepe, Denizli, Ankara, Trabzon, R.Huelva (kiralık), Sivas (kiralık), Manisa, Kasımpaşa, Gençlerbirliği, Eyüp.

Genç futbolcuları getireceğim

EYÜPSPOR’la bir sezon daha futbolculuk kariyerine vam edebileceğini belirten Ersan Martin, “Kardeşim Erkan Martin menajerlik şirketi kurdu. Ben de futbolu ve futbolcuyu iyi tanıdığımı düşündüğüm için bu işe adım atmayı düşünüyorum. Amacım Avrupa’dan Türkiye’ye sadece genç oyuncular getirmek.  Doğduğum kent olan İzmir’de de bir futbol okulu açmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gurbetçiler hep başarılı oldu

Ersen “Türkiye’de alt yapılardaki hocalar kendi kafasına göre futbol mantalitesi uyguluyor” dedi.

TÜRKİYE’nin futboldaki en büyük probleminin altyapı olduğunu söyleyen Ersen Martin, şöyle konuştu: Türkiye’ye gelmiş gurbetçilerin başarılı olmalarının nedeni yetiştikleri ülkelerde iyi bir alt yapı eğitimi almış olmalarıdır. İlkay Dortmund’un en önemli futbolcusu ama Türkiye’ye gelse o da problem yaşardı. Çünkü 3 kişiyi çalımlayıp gol atabilecek biri değil. o bir takım oyucnusu. Almanya ve İspanya’da A takım hocası takıma ne tarz futbol oynatırsa alt yapı hocaları da aynı futbolu oynatır. Türkiye’de ise üstte sık sık hoca değiştiği için alt yapılardaki hocalar da kendi kafasına göre oynatıyor.

Haberin Devamı

Kilo başı bin Euro ceza var

ARDA ve Emre’nin İspanya’da kısa sürede çok kilo verdiği konuşuluyor. İspanya’da her sabah 09.00’da futbolcular tartıya çıkar. Her fazla kilo için maaşından bin Euro ceza kesilir. Bu fazlalığı ertesi gün veremezsen yine bin Euro ödersin.

En iyisi Güiza ve Burak

BURAK Avrupa’nın arkaya en iyi koşu yapabilen futbolcusu. Gol vuruşlarını da geliştirdi her takımda oynayabilecek yetenekte. Daha önce benzer yetenekte Güiza’yı görmüştüm. Ancak F.Bahçe kontratak oynamadığı için başarılı olamadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!