'Hacıosmanoğlu başkan değil, koltuğu kayyuma bırakacak'

Güncelleme Tarihi:

Hacıosmanoğlu başkan değil, koltuğu kayyuma bırakacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 18:58

Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener, "İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor'un başkanı değildir, çünkü mahkeme 6 Ekim'de kulübe kayyum atama kararı almıştır" dedi. Kayyum atanması için kulübün bir üyesinin başvuruda bulunması gerekiyordu. İlk başvuru, aradan 22 gün geçtikten sonra dün yapıldı. Başvurunun bu kadar geç yapılmasının ise birçok nedeni bulunuyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener, Trabzonspor-Gaziantepspor maçından sonra hakemleri 4 saat statta rehin tutturan ve, "Adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" ifadelerini kullanan İbrahim Hacıosmanoğlu için hurriyet.com.tr'ye yaptığı yorumda önemli bir noktaya temas ederek şunları söyledi:

"İbrahim Hacıosmanoğlu 6 Ekim'den bu yana Trabzonspor'un başkanı değildir. Mahkeme kulübe kayyum atama kararı almıştır."

Şener'in bu sözleri, Koza-İpek Grubu'na ait şirketlere kayyum atanması ile aynı günlere denk gelince, "23 gündür Trabzonspor'a neden kayyum atanmıyor?" sorusunu akıllara getirdi.

hurriyet.com.tr olarak yaptığımız araştırma sonucunda bunun çok önemli nedenlerinin bulunduğunu ortaya çıkardık. İşte o nedenler: 

TRABZONSPOR VE KOZA-İPEK KARARINI FARKLI MAHKEMELER VERDİ
1-) Trabzonspor ile ilgili kayyum kararını Asliye Hukuk, Koza-İpek kararını ise Ceza mahkemeleri verdi. İkisinin işleyişleri farklı. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin atadığı kayyumların göreve başlayabilmeleri için için tebligatların adreslerine ulaşması şart. Bu tip davalarda tebligatların yerine ulaşıp ulaşmadığını genelde davayı açan kişiler takip ediyor. Tebligatlar Trabzonspor'a ve diğer ilgili taraflara geç ulaşmış olabilir. Ceza mahkemelerinin aldığı kayyum kararlarında ise polis devreye giriyor ve işler çok daha kısa sürede bitiyor.

Haberin Devamı

2-) Trabzonspor Kulübü üyelerinden birinin başvuruda bulunması gerekir. Düne kadar kimse başvuruda bulunmadı. Bunun 2 sebebi var:

a-)
Trabzonspor halka açık bir şirket. Kayyum atanması durumunda kulübün borsadaki hisseleri değer kaybına uğrayacağı için -ki üyelerin çoğu böyle bir şeyin olmasını istemiyor- günlerce kimse başvurmadı.

b-)
Trabzonspor Yönetim Kurulu, geçtiğimiz cuma günü olağanüstü kongre kararı aldı. 5 Aralık'ta yeni başkan seçilecek. Dolayısıyla bordo mavili kulübe atanacak bir kayyum sadece 1.5 ay görev yapacak. Bu kadar kısa süre için kayyum başvurusu yapmayı üyelerin çoğu gereksiz görüyor.

Hacıosmanoğlu başkan değil, koltuğu kayyuma bırakacak

KULÜP ÜYESİ BAKIRTAŞ BAŞVURUDA BULUNDU AMA...
Diğer taraftan Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Recep Bakırtaş (üstte), dün Trabzon 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak kulübe heyet atanması için başvuru yaptı. Ancak araya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili girdiği için mahkemenin işlemlere başlaması için 5 gün daha beklemek gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!