Güzelllik takıntılarından kurtul

Güncelleme Tarihi:

Güzelllik takıntılarından kurtul
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 11:46

Ölçülerinle ilgili takıntılı olmak kendini iyi hissetmeni ya da kilo vermeni sağlamaz. İşe vücuduna ve kendine saygı duymayı öğrenmekle başlamalısın!

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea7057f018fbb8f87ffa9d

Her ÅŸey beyinde baÅŸlar

Uzmanlar, vücudumuzu seversek ona daha iyi bakacağımızı söylüyor. Sevme işini başardıktan sonra hergün belirli saatlerde egzersiz yapabilirsin ve yediklerine dikkat etmekte de zorlanmazsın.

 Aynaları unut

Aslında herkes göründüğünden çok daha fazlasıdır. İnsan önce yetenekleriyle ve düşünceleriyle var olur. Eğer bunun farkında olmazsan kendini her zaman aynada gördüğün şeyle yargılarsın. Aynaya yansımayanları da hisset.

 Dürüst ol

Neden kilo aldığında kendini kötü ya da güvensiz hissediyorsun? Kilo almak, kilolu olmak bir duygu değil. Belki de kötü ya da güvensiz hissetmen kilo almanla ilgili bir duygu değil. Bunu estetik kaygı olarak görmektense sağlığın açısından aldığın kilolar için endişe duyarak daha sağlıklı olabilmek için formunu korumayı öğrenebilirsin. Fazla kilolardan şikayet edenlerin yaş ortalaması düşüyor.

Haberin Devamı

1. Problem: Hareketsizlik
Neden: Sadece büyükler değil artık yaşıtlarımız da bundan 35 yıl öncesine kıyasla çok daha hareketsiz. Teknoloji geliştikçe hareket azalıyor.
Ne yapmalı: Fırsat buldukça yürü, mesela otobüsle gitmek yerine yürümeyi tercih et. Ya da asansörün önünde bekleyeceğine merdivenlere yönel.

2. Problem: Hazır yemek

Neden: Hamburger yemek salata ya da bir sebze yemeÄŸi yemekten daha pratik ve daha kolay.
Ne yapmalı: Hazır yemek tüketiyorsan hafif menüleri tercih et.

3. Problem: Abur cubur merakı

Neden:  Buzdolabındaki çikolatalar ve cipsler, kilo vermeni sabote eden yiyeceklerin başında geliyor. Onlarla acilen vedalaşmalısın.

4. Problem: ‘Hızla kilo verdiren’ diyetler

Neden: Bu tarz diyetlerle kilo versen bile sağlıklı olmaz. Çünkü kilo kaybı çok hızlı geliştiği için vücudun doğal dengesi bozulur.

Ne yapmalı: Günde 3 öğün düzenli olarak yemek yemeye gayret et. Aralarda ise meyve yiyebilirsin.
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!