Güneş gibi doğdu

Güncelleme Tarihi:

Güneş gibi doğdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

Tecrübeli hoca, Trabzonspor’daki sorunların büyük bölümüne bir maçta çözüm buldu. Ankaragücü’ne fark atan bordo mavililer, ilerisi için ışık verdi.

Haberin Devamı

HUGO Broos’un Trabzonspor’un başına geçmesinden bu yana yapılan en isabetli yorumu gazetemizin yazarlarından Ahmet Ağaoğlu yapmıştı; “Broos, Trabzon’un hızına yetişemedi” diyerek.
Trabzon halkına, şehrine, takımına uyum sağlayamadı Belçikalı teknik direktör. Ersun Yanal’ın bordo mavili takım için rekor sayılabilecek bir ücretle transfer ettirdiği Alanzinho’yu küstürmüştü. Brezilyalı oyuncuyu “şimdilik” kadroda düşünmediğini ifade eden Belçikalı çalışıtırıcı, tribünlerin sevgilisi haline gelen Ibrahima Yattara’yı da bir köşeye sindirmişti.
Trabzonspor’da topun ağzına geldiği dönemlerde de yaptığı açıklamalarla dikkat çekmişti. Türkiye’deki ezan sesinden, Egemen Korkmaz’ın silah koleksiyonuna kadar birçok konuda ilginç açıklamalar yapan Broos, başkan Sadri Şener’in “tavsiyesi”ne uyarak istifasını açıklamıştı.
Ve 1 Aralık gününde Trabzonsporluların gönlünde yatan isim Şenol Güneş takımın başına geçti. Güneş yönetiminde Ankaragücü karşısına çıkan Karadeniz ekibinin aldığı 3-0’lık galibiyetten ziyade oyuncuların performansı dikkat çekiciydi.
Sarı lacivertliler karşısında Trabzonspor’da en çok dikkat çeken 4 olay vardı.

Haberin Devamı

1-     Kaptanlık pazubantı Song’a

Egemen Korkmaz da tribünler tarafından seviliyordu. Ancak Kamerunlu oyuncunun, şöhreti dünya çapındaydı. Galatasaray’da geçirdiği yılların ardından bordo mavili takımda da üst düzey performans sergileyen Song’a daha önce de kaptanlık verilmişti. Takımın başına gelen Şenol Güneş’in ilk icraatı da kaptanlık pazubantını Kamerunlu stoperin koluna takmak oldu.

2-     Alanzinho’ya serbestlik

Broos, sambacıyı istemediğini en net G.Birliği maçında belli etti. Belçikalı çalıştırıcı, Alanzinho’yu 46’da oyuna sokup; 81’de oyundan çıkartmıştı. Şenol Güneş ise, Brezilyalı oyuncuyu orta sahada serbest bir şekilde oynatarak geleceğe yönelik planlarından ipucunu vermiş oldu.

3-      Serkan’a hücum emri

Hugo Broos’un Serkan’dan faydalanma yöntemi ise biraz farklıydı. Tecrübeli oyuncunun hücum özelliklerinden hiç faydalanmayan Belçikalı teknik adam, Serkan’ı klasik bir sağ bek gibi kullandı. Ankaragücü maçında görüldü ki, Şenol Güneş Serkan’dan hücum yönünde daha çok faydalanacak.

Haberin Devamı

4-     Gabric sağa

Hajduk Split’ten büyük umutlarla transfer edilen Drago Gabric de hayal kırıklığı yaratan bir isimdi. Broos’un ısrarı üzerine Trabzonspor’a kazandırılan Hırvat oyuncuyu Şenol Güneş, sağ tarafta oynattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!