Gündeme gelmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Gündeme gelmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 00:00

"Televizyon Makinası"nda Deniz Seki’nin, "Sen de Başını Alıp Gitme" şarkısını söylemesi tartışma çıkardı. Yayına telefonla bağlanan Nil Burak, bestenin kendisine ait olduğunu söyledi. Uğur Dikmen ise kendi şarkılarını sahiplenmek isteyen Burak’a ihtarname çektiğini açıkladı.

Okan Bayülgen, önceki akşam Kanal D’de canlı yayınlanan "Televizyon Makinası" programına, Cem Karaca anısına çıkarılan "Mutlaka Yavrum" adlı albümde şarkı söyleyen Yavuz Bingöl, Edip Akbayram ve Deniz Seki’yi konuk etti. Programda Deniz Seki’nin okuduğu "Sen de Başını Alıp Gitme"nin bestecisinin Uğur Dikmen olduğunun söylenmesinden sonra, Nil Burak Kıbrıs’tan telefon açarak "Şarkının bestecisi benim" dedi.

MESAM KAYITLARI

Ali Rıza Türker’in MESAM kayıtlarında eserin bestecisi olarak Uğur Dikmen’in göründüğünü söylemesi üzerine Burak, şarkının kendisine ait olduğunda ısrar etti. Deniz Seki’ye "Deniz biliyor. Bu şarkıyı söylemesi için kendisine izin vermedim" dedi. Burak, Cem Karaca’yla ölümünden önce bir araya geldiğini ve bu şarkıyı yalnızca kendisinin ve merhum Cem Karaca’dan başka kimsenin okumaması için söz aldığını dile getirdi. Burak, elindeki noterden tasdikli belgelerle şarkının kendisine ait olduğunu kanıtlayabileceğini de söyledi. Hürriyet’e açıklama yapan Uğur Dikmen ise "Parça benim bestemdir ve MESAM’a kayıtlıdır. Bu kadına ihtarname çektim" dedi.

"Televizyon Makinası"na eski sevgilisini konuk eden Okan Bayülgen, program sırasında bir itirafta bulunacağını söyledi. Bayülgen, "Deniz Seki’nin son albümümde yer alan ’Bırakma Beni’ isimli şarkıyı birlikte yazdık. İlk kez burada itiraf ediyorum. Bunu da ayrıldıktan sonra ilk kez biraraya geldiğimiz için açıkladım" dedi.

KHANSA İLE KARŞILAŞTI

Programın sonlarına doğru kulis odasına giden Deniz Seki, burada Okan Bayülgen’in sevgilisi Khansa ile karşılaştı. Khansa ile selamlaşan Deniz Seki, "Şeker gibi bir kız" dedi.

Gece rezil oldu

Tartışmayla ilgili görüşlerini aldığımız Uğur Dikmen, şunları söyledi: "35 yıllık dostum Cem Karaca adına düzenlenen çok güzel bir gecenin rezil edilmesine üzüldüm. Bu parça benim bestemdir. MESAM’da da kayıtlıdır. Nitekim son zamanlarda Nil Burak’ın bu şarkım da dahil 10 besteme sahip çıkmaya çalıştığını duydum ve avukatım Aydın Kurban aracılığıyla bir ihtarname çektim. Sanırım gündeme gelmek için bunu yaptı. Ne yazık ki Deniz Seki de gerçekleri bilmediği için susup kaldı..."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!