Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Ramazan'da ilk oruç hangi güne denk geliyor?

Güncelleme Tarihi:

Ramazan ayı ne zaman başlayacak Ramazanda ilk oruç hangi güne denk geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 20:54

Ramazan ayının gelmesine artık sayılı günler kaldı. Tüm İslam alemi tarafından büyük bir ilgiyle beklenen Ramazan ayında oruçlar tutulacak, Allah'a ibadetler yapılacak. Ramazan ayı ne zaman başlıyor sorusu Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlandığı dini takvime göre belli oldu. Öte yandan vatandaşlar Ramazan ayında iftar ve sahur'da ne tarz yemeklerin yenmesi gerektiğini de merak etmeye başladılar. Ramazan ayında dikkat etmeniz gereken beslenme biçimlerini haberimizin içinde derledik. Peki, Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Ramazan'da ilk oruç hangi güne denk geliyor?

Haberin Devamı

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşlar ilk sahur ve ilk iftar saatlerini merak ediyorlar. Ramazan ne zaman sorusu da gene en çok cevabı aranan konular arasında. Peki Ramazan ne başlıyor, ilk oruç hangi gün tutulacak? İşte Ramazan ayı hakkında merak edilenler

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? İLK SAHUR NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017'de başladı, Ramazan ayı 26 Mayıs akşamı ilk teravih namazı ile başlamış olacak. Aynı gece sahur için kalkılacak ve niyetler edilecek. İlk oruç ise 27 Mayıs 2017'de açılacak.

Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek. Bu şekilde vatandaşlar, Cuma akşamı mesai bitimiyle birlikte çıkacakları tatillerini, 4 gün olarak gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

2017 RESMİ DİNİ GÜNLER VE HAFTALAR HANGİ TARİHLERDE OLACAK?

- 29 Mart 2017 - Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı
- 27 Mayıs 2017 - Cumartesi Günü | Ramazan'ın Başlangıcı
- 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi
- 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe
- 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün
- 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün
- 27 Haziran 2017 - Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün
- 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe
- 1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
- 2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
- 3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
- 4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

RAMAZAN AYINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKEN BAZI BESLENME ÖNERİLERİ

1. Ramazan ayında iftar ve sahuru iki ana öğün olarak düşünmek ve beslenme programınıza iftardan belirli bir süre sonra 2 ara öğün daha eklemek yeterli beslenmenizi sağlıyor. İftarda kahvaltı yapar gibi domates, peynir, zeytin ve ekmek gibi besinlerle orucunuzu açmak uzun süre aç kalan midenizi yormuyor. Kahvaltılık atıştırmalıklardan sonra az yağlı et yemekleri, sebze veya salata seçeneklerini deneyebilirsiniz.

2. Kan şekerini hızlı yükselten beyaz ekmek, pilav ve makarna gibi yiyecekler yerine bulgur pilavı, tam buğday ekmeği veya kepekli makarna tercih etmek uzun süre tok kalmanıza yardım ediyor.

Haberin Devamı

3. İftarda kızartmalar veya çok yağlı yemeklerdense ızgara, haşlama veya fırında pişirme yöntemleriyle hazırlanmış yemekler tercih etmek gün boyunca aç olan midenizi yormuyor.

4. Lif yönünden zengin besinler tüketmek bu dönemde oluşabilecek kabızlık gibi sorunları önler. Kepekli tahıllar, kuru baklagiller ve yulaflı besinler lif yönünden zengin yiyeceklerle örnek verilebilir.

5. İftardan sonraki ara öğünlerde bolca kuruyemiş tüketmek vücuda gerekli olan vitaminleri sağlıyor. Fındık, badem, ceviz ve kuru meyve atıştırmak ramazan ayını daha sağlıklı geçirmenizi sağlıyor.

6. İftardan sahura kadar olan dönemde bol bol su içmek gün boyunca oluşabilecek susuzluk ihtiyacını gidermek açısından önem taşıyor. Bu zaman aralığıda en az 2 litre su içmeye özen gösterin.

BAKMADAN GEÇME!