Global su krizinin yönetimi için 1 trilyon dolar gerek

Güncelleme Tarihi:

Global su krizinin yönetimi için 1 trilyon dolar gerek
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 07:00

Garanti BBVA, dünyanın en büyük sorunlarından biri olan su kıtlığına dikkat çekmek amacıyla Çevre TV ve Ekonomi Gazetecileri Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Dünya Su Günü Buluşması’nın ana sponsoru oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde “Barış için Sudan Faydalanmak” temasıyla düzenlenen buluşmada; Türkiye’de suyun mevcut durumu, riskler, risk yönetimi ve suyun verimli kullanımıyla ilgili çözüm önerileri akademisyenler, kamu, iş dünyası, STK temsilcileri ve gençlerin katılımıyla değerlendirildi

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, etkinlik kapsamında düzenlenen “Paha Biçilemez Değer: Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Suyun Finansmanı” oturumuna katıldı. Bankaların sürdürülebilir su yönetimi alanındaki sorumlulukları ve fırsatlar üzerine değerlendirmeler yapan Akten, “Uluslararası araştırmalara göre küresel olarak sürdürülebilir su yönetimi için gereken yıllık harcama 1 trilyon dolar civarında. Türkiye’nin de günümüzde ve gelecekte su stresi açısından dezavantajlı bir ülke olduğunun altını çizmek gerekiyor. Dünya Kaynakları Enstitüsü’nün araştırmasına göre Türkiye ve yakın coğrafyamızda 2050 yılına kadar etkin su yönetimi stratejilerinin hayata geçirilmemesi durumunda 2050’ye kadar GSYH’nin yüzde 10’u kadar bir kayıp ortaya çıkabilir. Biz de 2023’te Garanti BBVA olarak su yönetimi ve altyapıları için yaklaşık 500 milyon TL finansman sağladık” dedi.

BAKMADAN GEÇME!