Cappuccino sütlü inek

Güncelleme Tarihi:

Cappuccino sütlü inek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2003 01:49

ABD'li bilim adamları, ünlü İtalyan kahvesi ‘‘cappuccino’’da kullanılan ‘‘yoğun kıvamlı süt’’ verebilen inekler üzerinde çalışıyor.

Uzmanlara göre sütün kalitesi ineklerin yediği yemle ilintili. Soya fasulyesi yiyen ineklerin sütü de yoğun kıvamlı oluyor. Clemson Üniversitesi araştırmacı uzmanlarından Dr.Johnny McGregor, bu çalışmasını bazı kahve üreticisi şirketlerin finansal yardımıyla yapıyor. Dr. McGregor, ‘‘İneği özel bir şekilde besleyerek, istenen tipte süt elde edilebilir. Çalışmalarımızla, bunu saptadık’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!