Bilgisayarlı mücadele

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayarlı mücadele
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tüm illerdeki emniyet müdürlükleri, mafyayla yoğun mücadele için bilgisayar ağıyla birbirine bağlanacak. ‘Pol-net 2 bin’ projesiyle organize suçlar, terör örgütlerinin yanısıra mafya babası olarak bilinen kişiler de yakın takibe alınacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, mafyayla etkili mücadele edebilmek için tüm emniyet müdürlüklerini bilgisayarla birbirlerine bağlama kararı aldı. ‘Pol-net 2 bin’ (Polisin Network Bigisayar Ağı Sistemi) adı verilen proje çerçevesinde, mafya babası olarak tanınan kişilerle ilgili bilgiler bu sistemde toplanacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, ruhsatlar, oto hırsızlıkları ve yurt dışına çıkış tahdidi alanlarındaki merkezi bilgisayar projesinin daha gelişmişi, organize suçlarla mücadele için kurulacak. Bu sistem çerçevesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi ile Kaçakçılık daireleri, terör örgütlerinin yanısıra mafyayı da teknik takibe alacak.

Telefon dinlenmesi yöntemiyle elde edilen bilgiler, bu sistemin arşivine girilecek. Merkezde suç analizleri yapılarak organize örgütler değerlendirilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık, Asayiş, İstihbarat daireleri ile illerdeki bilgiler tek merkezde toplanarak entegrasyon sağlanacak. Gerektiğinde maliye, vergi dairesi ve banka gibi diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki bilgilerden da yararlanılabilecek. İhtiyaç duyulduğunda MİT'ten de bilgi istenecek. Bu projeyle, herhangi bir mafya babasının temasta olduğu kişiler, gidip geldiği yerler de bu bilgisayara işlenecek. Ayrıca sabıkaları, suç dosyaları tek merkezde toplanacağından, herhangi bir operasyon startı verildiğinde tüm örgüt aynı anda çökertilmiş olacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!