Bilgisayar hırsızını, huzur timi yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar hırsızını, huzur timi yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 15:22

İzmir'in Bornova ilçesindeki İzmir Şehirlerarası Otobüs İşletmesi AŞ'de (İZOTAŞ) şehirlerarası otobüslerden dizüstü bilgisayar hırsızlığı yaptığı ileri sürülen kişi, huzur timi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İZOTAŞ'da yolcu indirme bindirme sırasında otobüslerden arka arkaya dizüstü bilgisayar çalınması üzerine, huzur timi ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı.

Yaklaşık bir haftadır peronlarda, temizlik, eşya taşıma ve peron görevlisi görünümünde çalışan ekipler, İstanbul'dan İzmir'e gelen ve alacağı yolcularla birlikte Denizli yönüne hareket edecek olan şehirlerarası otobüse ön kapıdan eli boş binen kişinin, arka kapıdan dizüstü bilgisayarla indiğini fark etti.

Otobüsten uzaklaştıktan sonra takip edildiğini fark eden zanlı R.T, kaçmaya çalıştı. Takipteki huzur timi ekipleri, R.T'yi yakalayarak, etkisiz hale getirdi.

R.T'nin otomobilinde yapılan aramada da çalıntı olduğu belirlenen bir başka bilgisayar ele geçirildi.

Gözaltına alınan R.T'nin suçunu kabul ederek daha önce de çaldığı bilgisayarları T.T. ve M.N'ye sattığını söylemesi üzerine, bu kişiler de gözaltına alındı. Zanlıların iş yeri ve evlerinde, çalıntı 4 dizüstü bilgisayar ele geçirildi.

Haberin Devamı

R.T., T.T. ve M.N, haklarında düzenlenen evrakla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!