Ramazan bayramı yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ramazan bayramı yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2006 11:29

Ramazan Bayramı yarın başlıyor. Beş günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar memleketlerine ya da tatil beldelerine giderken, siyasetçiler genel olarak bayramı Ankara’da geçirecek. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği bayramda, bazı cezaevlerindeki mahkumlar yakınları ve sevdikleriyle açık görüş yapabilecek.

Haberin Devamı

Bayram boyunca kent içi ulaşım araçları ücretsiz hizmet verirken, büyük kentlerde yoğunluk yaşanması beklenen noktalarda alınan önlemler arttırılacak.

SİYASETE BAYRAM MOLASI

Ankara’da siyasetteki hareketlilik bayramda da sürecek. Siyasi partiler, bayramın ikinci günü, üyeleriyle ve diğer partilerin temsilcileriyle bayramlaşacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bayramı Ankara’da geçirecek.

Geçirdiği rahatsızlığın ardından Marmaris’in Bördübet koyunda ailesiyle birlikte dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bayramı İstanbul’da geçirmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayramın ilk iki gününü Ankara’da geçirmesinin ardından üçüncü gün Rodos’ta yapılan Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılacak.

Programı netlik kazanmayan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu’nun bayramda Isparta ve İstanbul’da olması beklenirken, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar bayramın ilk günü Elazığ ve Malatya’da olacak. Bayramın ikinci günü Ankara’ya geçecek olan Ağar, partisinin genel merkezinde bayramlaşma programına katılacak. Bayramı Ankara’da geçirecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da bayramlaşma programlarını Salı günü düzenleyecek.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK

Haberin Devamı

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, yurt genelinde etkili olan sağanak yağışların Cumartesi günü kuzeydoğu kesimlere çekileceği tahmin ediliyor. Pazar günü yurdun iç ve doğu bölgeleri parçalı ve az bulutlu batı kesimlerinin ise parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’in kısa süreli sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yarın Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarıyla Akdeniz kıyı şeridinin kısa süreli sağanak yağışlı, iç ve doğu bölgelerinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bayram ikinci günü Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları kısa süreli sağanak yağışlı, diğer bölgelerin parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Bayramın son gününde ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batısının sağanak yağışlı diğer bölgelerin parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

CEZAEVLERİNDE AÇIK GÖRÜŞ

Haberin Devamı

Bayram’da birçok cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler, aileleri ve sevdikleriyle açık görüş yaparak hasret giderecek. Adalet Bakanlığı’nın açık görüşle ilgili genelgesine göre, Adana, Antalya, Bakırköy-Metris, Bayrampaşa Kapalı, Bursa E Tipi, İzmir-Buca, Mersin ve Ümraniye E Tipi Kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 24-30 Ekim 2006 tarihleri arasında 7 gün, diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürü bulunan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 24-29 Ekim 2006 tarihleri arasında 6 gün, müdürü bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 24-27 Ekim 2006 tarihleri arasında 4 gün açık görüş yaptırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!