Erzurum'da taşıma suyla olimpiyat

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda taşıma suyla olimpiyat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 13:21

DÜNYA Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın başlamasına 16 gün kala, kar sıkıntısını aşmak için taşıma sistemi devreye girdi.

Haberin Devamı

GÜNDE 300 TON SU TAŞINIYOR - Foto Galeri

Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılacak yarışmalar için kamyonlarla kar, göletlere de suni kar sisteminin çalıştırılması için tankerlerle su taşınıyor.

Son yılların en kurak kış mevsiminin hüküm sürdüğü Erzurum’da 25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi Palandöken Kayak Merkezi’ne yeterli kar yağmaması yetkilileri tedirgin ediyor. 27 Ocak’ta başlayacak ve 6 Şubat’ta sona erecek yarışmaların yapılacağı pistlerde kar bulunmaması üzerine harekete geçen Kayak Federasyonu, kiraladığı kamyonlarla pistlere kar, suni kar sistemleri için tankerlerle su taşımaya başladı. Tekman yolundan kamyonlara yüklenen kar, pistlere boşaltıldıktan sonra paletle iş makinalarıyla düzeltiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait depolardan ise tankerlerle su taşınıyor. Günde ortalama 300 ton su tankerlerle Palandöken’e çıkarılıyor ve göletlere boşaltılıyor. Göletlerden çekilen su ile de suni kar makineleri 24 saat çalıştırılarak kar yağdırılıyor. Palandöken’de tatil yapan ve çalışmaları fırsat bilen yabancı turistler ise kayaklarını alarak pistlere akın etti.

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Dünya Kış Oyunları öncesinde gerekli hazırlıkları yaptıklarını bildirdi. Kamyonlarla kar ve tankerlerle su taşıtıldığına işaret eden Özer Ayık, pistlerdeki standart kar miktarına ulaşıncaya kadar kar ve su taşımaya devam edeceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!