Gülşen’in yerine Necla Nazır’ı birinci yaptık

Güncelleme Tarihi:

Gülşen’in yerine Necla Nazır’ı birinci yaptık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2004 00:27

Gülşen’e, bu yarışmadan hemen çekilmesini, çekildiği takdirde üç şirketimizin kendisine, yarışmada birinci olması halinde sekiz yapım şirketinden alacağı paranın iki katını ödeyeceğini söyledik ama kabul etmedi.

Bu durumda yapabileceğimiz tek şey onu birinci seçtirmemekti. Seçim gizli oyla yapılıyordu. Biz üç arkadaş, Gülşen Bubikoğlu’na on üzerinden bir puan verdik, ikinci favori olan Necla Nazır’a da on üzerinden on verdik. Oylar açıldığında ellibeş oyla Necla Nazır birinci olmuştu.

(...) Birinciliğini garanti gören Gülşen Bubikoğlu’na, Ses Dergisi Yazıişleri Müdürü Çetin Özkırım ikinciliği bildirince kıyamet koptu ve Bubikoğlu ikinciliği kabul etmeyeceğini söyleyerek yarışma salonunu terk etti. Bir oyun oynanmıştı ama bu mesleki rekabetten başka şey değildi. Aslında düzenlenen oyun Gülşen Bubikoğlu’nun yararına olacaktı, sekiz yapım şirketi yerine üç yapım şirketiyle anlaşıp daha nitelikli çalışmalar yapmak olanağına kavuşacaktı.

Üç gün sonra Gülşen Bubikoğlu’nu ofisime davet ettim. O büyük dönemin en güçlü yapım şirketleri olan Erler Film, Arzu Film ve Akün Film adına sözleşme önerdim. Kabul etti ve bir yıldızın doğuşuna imza atıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!