Gülnur Güneş: Tarkan’la düğününde tanıştık

Güncelleme Tarihi:

Gülnur Güneş: Tarkan’la düğününde tanıştık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 14:11

Uluslararası ilişkiler okurken moda tasarımcılığına yöneldi, kısa sürede önemli işlere imza attı. Uluslararası moda şovları kapsamında düzenlediği defilelerin yanı sıra sanat dünyasının ünlüleriyle de çalıştı. Tarkan’ın bu yılki Harbiye konser serisindeki kostümlerinde yine onun imzası vardı. Gülnur Güneş’le buluştuk, kariyer hikayesinden Tarkan’a, bu yılın trendlerinden yeni projelere her şeyi konuştuk.

Haberin Devamı

* Gülnur Güneş’in tasarımlarından haberdarız ama kendisini pek tanımıyoruz. Öncelikle bize biraz Gülnur Güneş’ten söz eder misiniz, nasıl başladı tasarım macerası?
- Moda benim için her zaman bir tutkuydu. Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okurken kendimi derslerde çizim yaparken bulurdum. Sonra İstanbul Moda Akademisi’yle tanıştım ve bu benim için dönüm noktası oldu. Moda tasarımına geçmeden önce de bir senelik marka yönetimi geçmişim oldu... Sıfırdan bir şey yaratıyorsanız birçok alanda ve konuda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Markanızın finansıyla, kimliğiyle, uluslararası yazışmalar gibi birçok detayla sizin ilgilenmeniz gerekiyor, dolayısıyla uluslararası ilişkilerden aldığım eğitim ve marka yönetimi, moda tasarımı eğitimiyle birleşince bunların hepsiyle ilgilenmek daha kolay oldu. 6 ay Özlem Kaya, 1 yıl Nur Yerlitaş ile staj yaptım. Stajımı tamamladıktan sonra ilk markamı kurdum.

* Tasarım yaparken nelerden ilham alıyorsunuz?
- Bana en çok ilham veren şey; dönem kadınları... Özellikle moda devrimlerine öncülük etmiş kadınlar.

* Stilinizin karakteristik özellikleri nedir?
- Feminen görünümü... Romantik ve modern tarzı bir arada kullanmayı seviyorum. Romantik detaylar ve güçlü/kaliteli kumaşlar tasarımlarımın vazgeçilmezi... Gülnur Güneş stili aslında buradan doğuyor diyebilirim.

Gülnur Güneş: Tarkan’la düğününde tanıştık


DİLEK TEVETOĞLU ENERJİSİNİ KIYAFETLERE İYİ YANSITIYOR

* Bu yıl Tarkan’ın Harbiye Açıkhava Konserleri’ndeki kostümleri çok konuşuldu. O kostümlerde sizin imzanız var. Nasıl başladı bu işbirliği?
- Tarkan’la Almanya’daki düğün töreni vesilesiyle tanıştım. Düğününe davetliydim, düğün esnasında çalışmalarımı beğendiğini söyledi. Çok değerli anlardı bunlar. Daha sonra Almanya’da bir yemekte bir araya geldik ve çalışmamız o buluşmada şekillendi.

* İstediği kıyafeti nasıl tanımlamıştı?
- Konserlerin Türk sanat müziği bölümünde giyeceği için konseptle uyumlu, aynı zamanda da modern tasarımlar yapmak çıkış noktamız oldu. 1970 ve 80’li yıllardan ilham aldık. “Ahde Vefa” albümündeki parçaların duygusunu modern bir sahneye taşımaya çalıştık. İkimiz de sahnede “assolist bir Tarkan” görmek istiyorduk.

* Eşi Dilek Tevetoğlu da hem günlük hem de davet kıyafetlerini sizden seçiyormuş. Onun tarzını nasıl yorumluyorsunuz?
- Dilek, gerçekten çok güzel ve yüksek enerjisi olan, taşıdığı kıyafetlere de bunu çok güzel yansıtan biri. Genellikle seçimleri hem renk hem de kesim olarak sadelikten yana. Kıyafetlerinde şıklığı küçük detaylarda taşımayı seviyor.

* Başka ünlü isimlerle de bu şekilde bir çalışmanız olacak mı?
- Daha önce pek çok ünlü isimle çalıştım fakat erkek sanatçı ile çalışmak bir ilkti. Tarkan, Harbiye için tasarladığım smokinlerin dışında; yine benim tasarladığım bir ceketle Antalya’da sahneye çıktı. Aslında bu işbirliği Harbiye ile sınırlı kalmadı. Bir anlaşmamız yok ama bu kadar sevilmişken neden olmasın.

Gülnur Güneş: Tarkan’la düğününde tanıştık


DUMANLI GÖZLER, DAĞINIK KÂKÜLLER BÜYÜK TAKILAR

* Size en büyük gururu yaşatan ne oldu?
- Elbette Tarkan’la çalışmam... Ayrıca geçen sene Paris’te, Sein Nehri üzerindeki 100 metrelik cam podyumda gerçekleştirdiğimiz defilemiz. Tasarımlarımı güçlü isimlerin üzerinde görmek ve tebrik mesajları almak beni mutlu etmişti.

* Bize biraz da sonbahar-kış trendlerinden bahseder misiniz?
- Trend denince bunu sadece kıyafet olarak düşünmemek lazım. Saç, makyaj ve aksesuvar, hepsi bir bütünün parçasını oluşturmalı bence. Sezonun trendleri; dumanlı gözler, dağınık kâküller, parlak dudaklar, eğlenceli aksesuvarlar, büyük takılar, 80’ler esintileri, çiçek desenleri, kadifeler, ekoseler ve platform topuklar...

Haberin Devamı

Gülnur Güneş: Tarkan’la düğününde tanıştık

Haberin Devamı

BÜYÜK ŞOVA HAZIRLIK

* Dizilerde de tasarımlarınıza rastlıyoruz. Senaryolara özel çalışmalar mı yapıyorsunuz yoksa koleksiyonlarınızdan mı seçiyorlar?
- Özel çalışmalar yaptığımız da oldu, koleksiyon üzerinden çalıştığımız da... Styling’ciler ile senaryolara ve oyuncunun ekrandaki tarzına bağlı çalışıyoruz.

* Hangi yabancı tasarımcılar dikkatinizi çekiyor?
- Elie Saab, Peter Pilotto ve Marchesa’yı her zaman yakından takip ederim.

* Gelecek çalışmalarınızdan da söz eder misiniz?
- Haute Couture koleksiyonumuz için büyük bir fashion show’a hazırlanıyoruz. Aynı zamanda geçtiğimiz yıl ailemize katılan ve ulaşılabilir şıklık hedefiyle yola çıktığımız yepyeni markamız Gigii’s için de sezonun trendlerini yansıtan, bomba gibi bir kış koleksiyonu hazırlığı içindeyiz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!