Güiza'ya 10 üzerinden 6

Güncelleme Tarihi:

Güizaya 10 üzerinden 6
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 00:00

Rıdvan Dilmen, Cemil Turan, Selçuk Yula, Feyyaz Uçar, Bülent Uygun ve Erdi Demir, ‘transfer yapılacaksa, Sercan, Lisandro Lopez, Baros tarzı çabuk bir forvet alınmalı’ görüşünde birleştiler.

Haberin Devamı

BÜTÜN Türkiye Trabzon’daki Trabzonspor-Fenerbahçe maçına kilitlenmiş. Trabzonspor kazanırsa şampiyonluk yarışına ortak olacak, Fenerbahçe ilk yarıyı dördüncü bitirecek. Fenerbahçe kazanırsa bütün eleştiriler arkada kalıp liderlik gelecek, Trabzon yarıştan kopacak.
Bu ortamda başlayan maçın 32.dakikasında Alex’in bomboş pozisyondaki Güiza’ya verdiği pasta bütün Fenerbahçeliler “Gol” diye ayağa fırlıyor. Ama İspanya Milli Takımı’nın yedek golcüsü çok zor olanı yapıp topu dışarı atıyor. Hem de arkasında Mehmet Topuz topu ağlara göndermek için beklerken. Belki başkan Aziz Yıldırım’dan başlayarak, sportif direktör Aykut Kocaman da dahil bütün yöneticiler devre arasında bu pozisyonu konuşuyor.. Ama ikinci yarı Güiza daha zor bir pozisyonda Alex’in asistini iyi takip edip maçı kazandıran golü atıyor. Bir anda “Kötü forvet”, “Kahraman” haline dönüşüyor.
Golcü dediğin gol atmalı
Bütün bu gidiş gelişler iki sezondur oluyor Fenerbahçe taraftarının arasında. Soru net ve açık aslında; “Güiza F.Bahçe’nin futbolcusu mu değil mi?”
Bu soruyu Fenerbahçe’de forvet oynamış futbolculara sorduk... Çok ilginç yanıtlar aldık.. Güiza’ya not vermelerini istedik, yine çok ilginç yanıtlar aldık..
Mücadele gücünü, maç içindeki koşuşturmasını herkes beğeniyor. Ama unutulmaz golcü Cemil Turan çok net bir futbol tavrını ortaya koyuyor söyledikleriyle:
“Futbol gol oyunu. Golcü gol atması gerek. Golcülüğüne 10 üzerinden 5 veririm.”
Türkiye’nin en iyi futbol yorumcularından Rıdvan Dilmen ise Güiza’yı beğenenlerden. Yerine bir isim alınmaması gerektiğini söylüyor ve daha iyi yaşaması için özel yaşamında dikkatli olması gerektiğinin altını çiziyor.
Uygun: Mevlüt alınsın
Geçen sezon Sivasspor’la tarih yazan Bülent Uygun, Güiza’yı gönderip Semih’i forvet oynatmaktan ya da Mevlüt Erdinç’i transfer etmekten yana örneğin..
Ama bizi en çok şaşırtan yanıtlardan biri bir başka efsane Selçuk Yula’dan geliyor. Yula, “Baros tam kafamdaki forvet” diyor ve ekliyor:
“Adam geçiyor, durağan değil. Güiza da iyi ama Baros tarzı bir forvete ihtiyacı var Fenerbahçe’nin diyerek reçeteyi yazıyor.”

BAŞAKTÖR

Haberin Devamı

TRABZON’u yıkan Güiza, İspanya’da dikkat çekmeye başladı. Gazeteler geniş yer ayırdı. Marca: “Güiza tekrardan başaktör oldu ve Fenerbahçe’yi ilk yarının lideri yaptı” AS: “Trabzonspor karşısında F.Bahçe’nin galibiyet golü Güiza’dan”

Haberin Devamı

EFSANELER GÜİZA İÇİN NE DEDİ?

Rıdvan DİLMEN: Yeni golcü alırsan Semih’i bitirirsin

Evet. Bu yıl Semih eskisi gibi değil. Güiza da bir türlü kuvvetlenemedi. Güiza’nın Alex avantajı da var.
Kovaçeviç gibi bir forvetin yanında oynasa 8 verirdim. Ama Fenerbahçe’nin oyun yapısında oynadığı için 7 veririm. İyi niyetine de 10 veririm.
Hayır. Semih’i tamamen bitirirsin.
Oyun formatlarına bağlı. Özverili olursa Bobo ve Güiza yine de en iyi forvetler. Tabii fit durumda olmaları gerek. Türkiye’nin yerli olarak en iyi santrforu fit durumdaki bir Semih.

Selçuk YULA: Türkiye’nin en iyi forveti Baros’tur

Maçına göre oynatırdım. Fenerbahçe’de iki tane forvet var. Baskılı oynamak istediğim gereken takımlara karşı Semih’le başlarım. Kora kor mücadelelerde ortada top çevirip ileri adam kaçırma taktiğiyle oynanacak maçlarda ise Güiza’yı oynatırım.
Benim notum 7 olur. Çünkü pozisyona girmeyi biliyor.
Güiza kendi giderse santfror alınmalı.
Baros liglerin en iyi forveti. Kendini pozisyona sokup bir de onu değerlendiriyor. Durağan değil, işi de çok iyi bitiriyor.

Haberin Devamı

Cemil TURAN: Çalışkanlığına 10 golcülüğüne 5

Oynatırım. Takımdaki tek santrfor Güiza. Semih’i tam santrfor olarak görmüyorum, santrfor arkası oynasa daha iyi olur.
Çalışkanlığına, mücadelesine ve disiplinine 10 veririm. Ama futbolda gol çok çok önemli. Golcülüğüne 5 veririm.
Ben F.Bahçe’nin iyi bir transfer yapmasını isterim ama öncelikle Güiza’nın kalması ve desteklenmesi gerektiği düşüncesindeyim.
Baros Türkiye’nin en iyi forveti. Makukula da ilk yarı iyiydi ama F.Bahçe’ye istemem.

Feyyaz UÇAR: Güiza tek forvet oynayamaz

Mevcut durumda Fenerbahçe’nin tek forvet oynadığını düşünürsek, Güiza’nın yeteneklerinin zaman zaman yetersiz kalması söz konusu. Güiza çift forvet için daha uygun.
Çünkü çok süratli değil, adam eksiltemiyor. Gol bölgeleri dışında biraz eksik kalıyor. Tek forvet oynatmam.
6 puan veririm.
Tek forvet oynayacak yeteneklere sahip biri bulunmalı. En iyi örnek İbrahimoviç’tir.
Makukula.

Haberin Devamı

Bülent UYGUN: Mevlüt Erdinç müthiş santrfor

Öncelikle transfer etmezdim. Semih’i oynatırdım.
6 alır ama asıl başka problemleri var. Kafa olarak Türkiye’ye hazır değil. Kuvvetli olmadığı için çok basit golleri kaçırıyor.
Kesinlikle yapılmalı. Semih-Güiza birleşimi bir futbolcuya ihtiyacı var. Yakubu olabilir, Zaki olabilir, Lisandro Lopez tarzı olabilir, Sercan da olabilir. Mevlüt Erdinç için hiç durmam. Gittim izledim, müthiş.
Herkesin aradığı özelliklere sahip bir santfror yok. İyi bir Baros olabilir ama en hazırı yine de Sercan..

Erdi Demir: Luis Fabiano veya Dzeko alınmalı

Elindeki mevcut kadroda başka şansın yok. Semih hazır değil. Güiza gidecekse de oynatmadan para etmez.
6 falan veririm.
Kesinlikle. Güiza benim düşüncemde bir santrfor değil. Luis Fabiano tipinde bir santfror olabilir. Kanoute olabilir, Dzeko olabilir.
Türkiye’de o tarzda çok oyuncu yok. Sercan olabilir. Ama o da tek santfror oynamakta zorlanır. Dört dörtlük bir adam yok. Makukula tek topta adam geçemiyor. Baros fena değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!