'Grubun favorisi F.Bahçe'

Güncelleme Tarihi:

Grubun favorisi F.Bahçe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 19:26

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda yarın İstanbul'da Fenerbahçe ile karşılaşacak Fransa'nın Olympique Marsilya takımının teknik direktörü Elie Baup, grubun favorisini Fenerbahçe olarak gördüğünü ifade etti.

Baup, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yarınki maçı değerlendirip soruları yanıtladı.

Fenerbahçe'nin teknik açıdan ve bireysel olarak yüksek kalitede bir ekip olduğunu ifade eden Fransız teknik adam, “Açıkçası ben Fenerbahçe'nin bu grubun favorisi olduğunu düşünüyorum” dedi.

MANDANDA: "KADIKÖY'DE OYNAMAK..."

Grupta dengeleri nasıl gördüğü ve yarınki mücadelede karşılarında nasıl bir Fenerbahçe beklediği sorusuna verdiği cevapta ise Baup, “Fenerbahçe gerçekten iyi bir takım. UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayacak kadar güçlü bir takım olduğunu düşünüyorum. Yarın bizim için iyi bir sınav olacak. Yarın göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın atmosferi ve futbolcularının bu atmosferden etkilenip etkilenmeyeceğiyle ilgili sorulara da Baup şöyle yanıt verdi:
“Yarın stada gelen herkes futbol izlemek için burada olacak. Ambiansın açıkçası iyi ve kötü tarafları da var. İnsanlara coşku verecek, fakat bir anlamda bizim için zor bir tarafı da olabilir. Ambiansın iyi bir şey olduğunu düşünüyoruz. Tribündeki insanların futbola olan aşkını ve sevgisini belirtiyor. Oyuncularımızın çoğu uluslararası. Avrupa kupalarında Fransa'da pek çok üst düzey maçta oynamış oyuncular. Oyuncularımın üzerinde pek fazla negatif etkisi olacağını düşünmüyorum.”

Bu sezon kadroda revizyona gittiği ve genç bir kadroyla Fransa 1. Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptıkları ifade edilerek, “Fenerbahçe tecrübeli bir kadroya sahip ve saha avantajı var. Marsilya'ya kadrosu bir handikap yaratır mı?” şeklindeki soruya ise Baup, “Fenerbahçe'nin tecrübeli bir ekip olduğunun farkındayım. Fakat bizim de uluslararası düzeyde iyi oyuncularımız var” cevabını verdi.

Futbolcusu Joey Barton'un uzun süreli olarak sahalardan uzak kalması konusunda düşünceleri sorulan Baup, “Barton'un uzak kalması kendisi için de problemler yaratabiliyor. Açıkçası sahada kendisinin ne yapacağını daha iyi göreceğiz” diye konuştu.

(C) Grubu'nun yüksek kalitede takımların yer aldığı bir grup olduğunu kaydeden Baup, ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!