"Gözlerime inanamadım"

Güncelleme Tarihi:

Gözlerime inanamadım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 12:40

Hürriyet Gazetesi Yazarı Altan Tanrıkulu'nun 18 Ağustos tarihinde yazdığı 'Kiralamayın satın!' başlıklı yazısını Hıncal Uluç'tan sert eleştiri geldi...

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran yazılardan biri de Altan Tanrıkulu'nun kaleme aldığı 'Kiralamayın satın!' yazısıydı... Tanrıkulu, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Salih Uçan hakkında şu cümleleri kurdu: "Bu çocuk için iyi şeyler yazmaya çalıştım hep.. Ama bir özelliğini görünce bıraktım. Uyarmaya başladım. Kiralayın, dedim. Akıllanmalıydı çünkü. O formanın, o camianın değerini öğrenmeliydi uzaktan bakınca.. U20'de de burnu havalardaydı. Bir gol atınca kendini Taksim'e atanlardan o çocuk. Şımarmaya meyillilerden. Top ayağındayken dünyayı yarattığını sananlardan… Şimdi soruyorum sana çocuk. Hiç mi utanmadın, sıkılmadın o hataları yaparken. Hiç mi Recep Aydın'ın gösterdiği onur mücadelesinden utanmadın. O formaya gönül veren milyonlarca kişiyi üzmeye hakkın yok senin.. Git, nerede yapacaksan orada yap çalımını. Artık, kiralanmalı, demiyorum. Satılmalı, diyorum."

Haberin Devamı

İŞTE ALTAN TANRIKULU'NUN O YAZISI

HINCAL ULUÇ'TAN SERT TEPKİ

Yorumcu Hıncal Uluç, Altan Tanrıkulu'nun bu yazısı hakkında Sabah Spor'a verdiği yorumda şunları söyledi: Altan Tanrıkulu'nun kendisi şımarmış. Altan çok sevdiğim bir arkadaşımdır benim... Benim Gelişim Spor'da yetişmiş ve ortaya çıkmıştır, 1980'li yılların sonlarında... Ama Hürriyet yazarlığı onu şımartmış! Eğer ille bir 'şımarık' deyimi kullanılacaksa... Benim, 'Hürriyet, Altan'ı kiralamamalı, hatta satmalı' demem ne kadar ayıpsa, Altan'ın yazdığı cümle de o kadar ayıp... İnanamadım... Altan o yazıyı nasıl yazmış gözlerime inanamadım. "

TANRIKULU'NDAN DA CEVAP GECİKMEDİ

Hürriyet Gazetesi Yazarı Altan Tanrıkulu ise Hıncal Uluç'a şu sözlerle cevap verdi: Ben Salih ile ilgili yazdıklarımdan çok daha ağır ifadeler kullandım yazılarımda. Ama Hıncal ağabey bu tepkiyi vermedi. Hıncal ağabeyin yazı ve yorumlarındaki ağır ifadelere yaklaşmadım bile. Şımarmak sözcüğüne üzüldüm. Çok sevdiğim ve saydığım biri. Sanırım bana hala kırgın. Bu yüzden o da benim için bu ifadeyi kullanmış. Salih'in kiralanmasını ya da satılmasını istemek bir yazarın fikridir, şımarıklığı değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!