Gökdeniz: Önce şampiyonluk sonra Avrupa

Güncelleme Tarihi:

Gökdeniz: Önce şampiyonluk sonra Avrupa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 11:29

Trabzonspor'ın yıldız futbolcusu Gökdeniz Karadeniz, hedefinin bordo-mavili forma altında şampiyonluk yaşadıktan sonra Avrupa’da oynamak olduğunu söyledi.

Gökdeniz, Fatih Tekke’nin Avrupa’da Trabzonspor’u başarı ile temsil ettiğini belirterek, “Bunu ben de yapabilirim. 23 yıllık şampiyonluk özlemimize bu sene son vereceğimizi düşünüyorum. Geçen yıldan oturmuş bir kadroya sahibiz ve nokta transferler ile güçlendik. En şanslı takım biziz. Yeter ki birlik olalım. Şampiyon olabilecek potansiyel bizde var. Türkiye’de şampiyonluk kupası hariç, tüm kupaları havaya kaldırdım. Sıra o büyük kupaya geldi” dedi.

Gökdeniz, Fenerbahçe’nin Roberto Carlos’u alarak iyi bir transfer yaptığını belirterek, “Dünyaca ünlü bir Türk futbolcu Türkiye’de oynayacak. Bu çok güzel bir olay. Bu sezon lig çok zevkli ve heyecanlı geçecek gibi gözüküyor. Ama sahaya çıktığınızda yıldız filan kalmıyor. Takım oyununu iyi oynayan taraf kazanıyor. Bizim yıldız futbolcularımız da var, takım oyuncularımızda” diye konuştu.

GÜNDEM TRANSFER

Bu arada transfer sezonuna Fenerbahçe’den Serkan, Samsunspor’dan Adnan ve Kayseri Erciyesspor’dan Jabi’yi alarak hızlı giren Trabzonspor, bir aylık aranın ardından transfer çalışmalarına yeniden başladı.

Milan Stepanov’un Porto ile anlaşmasının ardından stopere eski futbolcusu Tolga’yı transfer eden bordo mavililer, solbek ve forvet için arayışlarını sürdürüyor. Teknik direktör Ziya Doğan’ın Galati maçı sonrası, gönderilmesi muhtemel futbolcular hakkındaki raporunu bekleyen yönetim, yerli futbolcu almak istiyor. Solbek için arayışlarına hız veren yönetim, bu mevkiye takviye yapmak için teknik direktör Ziya Doğan’ı ikna etmeye çalışıyor. Teknik direktör Ziya Doğan ise yönetime solbekte değil, stoperde eksiği olduğunu söylüyor. Forvet için Galatasaraylı Hasan Kabze’nin ismi ön plana çıkarken, yönetim şu ana kadar bu transferi doğrulamadı. Kabze ise Trabzonspor’dan gelecek bir teklife sıcak bakıyor. Kabze’nin menajeri Erdinç Şehit, şu ana kadar Kabze için kendilerine Gençlerbirliği, Kayserispor ve Bursaspor’dan teklif geldiğini belirterek, “Trabzonspor’dan teklif gelmedi. Ancak geldiği zaman tabiki bu teklifi değerlendiririz” dedi. Galatasaray yönetiminin de Kabze’nin bonservisi konusunda indirim sözü vermesi transferin gerçekleşme ihtimalini artırıyor.

ZİYA DOĞAN’IN KABUSU STOPER

Bordo mavili takımda şu anda Erdinç, Tolga, Risp, Çağdaş, Tayfun ve Selim olmak üzere 6 stoper olmasına rağmen teknik direktör Ziya Doğan bu bölgeye takviyede ısrarlı. Risp’in sakat olduğunu söyleyen Doğan, Erdinç ve Tolga’nın hazır olmadığını söylüyor. Yönetim tecrübeli hocadan diğer mevkiler için isim vermesini isterken, Doğan ise stopere takviye istemesini, “En çok sakatlık bu bölgede yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon bu bölgede yaşadığımız sıkıntılar ortadaydı. Bu sezon aynı sıkıntıları yaşamak istemiyoruz” dedi.

ERSEN FORMAYA YAKIN

İntertoto Kupası 3. turunda 2-1’in rövanş maçında cumartesi günü sahasında Otelul Galati’yi ağırlayacak olan Trabzonspor’da tüm planlar galibiyet üzerine kuruldu. Otelul Galati ile Romanya’da oynanan ilk maçta kendisinden beklenen performansı veremeyen Umut’un formsuzluğu teknik direktör Ziya Doğan’ı düşündüren en önemli konulardan biri. Oyuna sonradan giren ve bir gol atan Ersen Martin’i Galati maçında ilk 11’de sahaya sürmeye hazırlanan teknik direktör Ziya Doğan’ın, bu maçta yeni transfer Jabi’ye de ilk 11’de şans vermeyi planlıyor. Kalede Ahmet Şahin’i oynatması beklenen Doğan, Ceyhun’u oyun kurucu olarak sahaya sürecek. Tecrübeli hocanın Ceyhun’a, “Bu maçı kazanmamız gerekiyor. Böyle bir maçtan senin tecrübenden faydalanmak istiyorum. Sahaya çık ve takımı yönlendir. Bu maçı hangi skorla olursa olsun almamız gerekiyor” diyerek Ceyhun’a özel görev yüklediği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!