Girdi kanımıza, yaşarız biz onunla: Harun Kolçak

Güncelleme Tarihi:

Girdi kanımıza, yaşarız biz onunla: Harun Kolçak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 15:22

Harun Kolçak, 1990 ve 2000’li kuşağın isimleriyle yaptığı yeni albümde ‘Çeyrek Asır’ müzisyenliğinin değil, vokalistliğinin resmileştiği tarihi esas almış. Kolçak 40 yıldır bizimle aslında.

Haberin Devamı

Harun Kolçak, 90’lar kuşağının en fazla öne çıkan isimlerindendir ama müzik geçmişi ve tecrübesi bunun epeyce ötesindedir.

70’lerin son yıllarına kadar uzanır geçmişi. Hem de her zaman kapı gibi sağlam kabul edilmiş Erkin Koray ile birlikte ortak çalışma da barındıran rüya gibi bir geçmiş... Kolçak’ın vokalist olarak değil de bir müzisyen olarak öne çıktığı dönemlerdir. Bu dönemlerde iyi bir bas gitarist olarak nam saldı. Ardından Onno Tunç’tan teklif aldı, orkestrasına katıldı. İlk vokal denemelerini bu orkestrada yaptı zaten. Sezen Aksu ile tanışması da bu zamanlara denk geliyor. Tunç ve Aksu ile bu yakın temas, 90’larda patlayacak pop müziğinin öncü kadrosunda yer alma sonucunu da kendiliğinden doğurdu. 1991’de ‘Beni Affet’ adlı ilk albümünü yaptı ve bu dönemi uzun yıllar sürdü; başarılarla dolu uzun yıllar.

 

Haberin Devamı

ALBÜMÜN ASIL SÜRPRİZİ ÜÇ İSİM

Girdi kanımıza, yaşarız biz onunla: Harun Kolçak

Çeyrek Asır, Karma, Harun Kolçak/ Arpej 
5 üzerinden 4 yıldız 

‘Çeyrek Asır’da Kolçak yanına Yaşar, Aşkın Nur Yengi gibi 90’ların yıldızlarını; Bedük, Kubat, Işın Karaca gibi 2000’lerin ayrıksı ve İrem Derici, Gökhan Türkmen gibi günümüzün popüler isimlerini alarak, çok sevilmiş şarkılarını yeniden huzura çıkarıyor.

Şarkılarda Kolçak’ın genç yıldızlarla uyumu mükemmel ötesi. Ses renklerinin ve vokal tarzlarının farklılığı, gayet ince ve zarif buluşlarla çok iyi çözülmüş. Çözülmekle kalmayıp her bir düete sağlamlık katmış. Yaşar (‘Haketmedim Ayrılığı’) ve Aşkın Nur Yengi (‘Bile Bile’), diğer konuklara nazaran bir adım daha öne çıkanlar olmuş. Tecrübe başka bir şeydir elbette; her iki isim de 90’ların en iyi vokalistleri arasındadır.

 

 

Ama asıl sürprizi yapanlar İrem Derici, Bedük ve Gökhan Türkmen. Günümüzün bu üç genç vokalisti, Kolçak’ın şarkılarına canla/başla asılmış ve en az orijinal halleri kadar çekici versiyonlara imza atmış. Bu kadronun içinde Sezen Aksu ve Bendeniz’in de olması gerektiğini söylemek gerek. Aksu’nun yokluğunun sebebi, Hakan Gence’nin gazetemizdeki röportajında açıklığa kavuştu; albümün hazırlıkları sırasında annesini kaybettiği için, Aksu’ya isteklerini iletmeye çekinmişler. Ama Bendeniz olmalıydı mutlaka. Nihayetinde, Kolçak’ın ilk düetlerini yaptığı isimlerdendir Bendeniz. Albümün (en azından görünür) tek eksiği, bu gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Çeyrek Asır’ hem hayranlarına hem de Kolçak’ın bizzat kendisine ilaç gibi gelecek. Şarkıların yeni halleriyle moral bulunacak, Kolçak’ın sağlığına kavuştuktan sonra yapacağı yeni şarkıların hayallerine dalınabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!