Gençlere okumayı sevdirecek CAZİBELİ KİTAPLAR

Güncelleme Tarihi:

Gençlere okumayı sevdirecek CAZİBELİ KİTAPLAR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 00:00

Gençler Twilight’la vampirlere ilgi duymaya başladı. Gossip Girl’le liselilerin sırları, ilişkileri ve giydikleri gündem oluşturdu. Melekler, fantastik öğeler ve doğaüstü güçler ilgilerini çekti. Doğan Egmont da, bunlardan yola çıkarak yeni bir yayınevi kurdu. Adı Dex. Yayınevinin ilk serisi gençlerin ilişkilerini anlatan ‘Yedi Ölümcül Günah’. Seri için oyuncu Özgür Özberk’in başrolünde oynadığı bir klip çekildi. İletişim noktası işlevini görecek internet sitesi de kuruldu

Haberin Devamı

Ağırlıklı olarak 16-25 yaş arasına yönelik ama her kesimden okuyucunun ilgisini çeken eserlere YA/Young Adult (Genç Yetişkin) deniyor. Genç yetişkinler olarak adlandırılan bu kesim daha enerjik ve heyecanlı kitaplardan hoşlanıyor. İnternet ve yeni dönem sinemanın etkisiyle görselliğe daha çok önem veriyor. Okuduğu kitaplarda sinematografik öğeler arıyor. Sürükleyici özellikler ve seri kitaplar da ilgilerini çekiyor. Bir televizyon dizisi izlermişçesine, okudukları hikayelerin devamını istiyorlar.

Dex Yayınevi de yola çıktığı ilk adımdan itibaren gençler ve genç yetişkinlerin ilgisini çekebilecek bir strateji izliyor. Doğan Egmont Genel Yayın Direktörü Özgür Atanur, yeni yayınevinin merak uyandıran çıkış hikayesini anlatıyor: “İşe DEX nedir, sorusuyla başladık. Önce Facebook’ta bir sayfa açtık. Ardından İstanbul sokaklarındaki billboard’lar, Dex ve X harfleriyle doldu. X’in bilinmeyen anlamına gelmesi doğru ve dikkat çekici bir noktaydı. İnsanlar merak etti. Gece kulübü sanıp, yılbaşında rezervasyon için arayanlar bile oldu.”

Haberin Devamı

GENÇLERİN YEDİ FARKLI GÜNAHINI ANLATIYOR

Yayınevinin iddiası dünyada gençlerin ilgi gösterdiği çoksatan kitaplarla devam etmek. İlk seri ‘Yedi Ölümcül Günah’. Yazarı Robin Wasserman. Özgür Atanur bu serinin ABD’de de çok ilgi gördüğünü söylüyor: “Hatta mini dizisi bile yapıldı. Biz de serinin tüm kitaplarını aynı anda raflara koyduk. Bu bilinçli bir stratejiydi. Gençlere bu sayede kolaylık sağlamak istedik. Ayrıca kitapları tek tek yayınlasaydık, hantal ve yavaş kalırdık diye düşünüyoruz. Bir yıllık yayın planımız hazır. Sıradaki yeni serileri de çok geçmeden gençlerle paylaşmak istiyoruz. Örneğin Mart’ın başında Kiersten White’ın yazdığı Paranormal raflarda olacak.”
Yedi Ölümcül Günah serisi Şehvet isimli ilk kitapla başlıyor. Bunu Kıskançlık, Kibir, Öfke, Tembellik, Oburluk ve Hırs takip ediyor. Şu an serinin Türkiye’de en çok satanı Şehvet. Serinin konusuna gelince, yedi genç arkadaşın günlük yaşam içerisinde karşılaştığı şehvet, kıskançlık, hırs, oburluk gibi sorunlar. Atanur hikayenin Küçük Sırlar dizisinde yaşanan ilişkilere benzediğini söylüyor.

Haberin Devamı

Site kurduk klip çektik

ÖZGÜR ATANUR (Doğan Egmont Genel Yayın Direktörü)

Dex eğlenceli ve fantastik bulduğunuz, korktuğunuz
ne varsa onları vaat ediyor.
Çünkü günümüz gençleri
fantastik ve kurgu üzerine
kitaplar okumayı seviyor. Paranormal ilgilerini çekiyor. Her şeyi mobil olarak yaşıyor. Bu yüzden Dex Publication’ı (yayınevi) kısaltarak www.dexpub.com internet sitesini kurduk. Blog işlevi de gören bu site, bir nevi gençlerin iletişim noktası olacak. Yakında bu site üzerinden açılacak bir bölümde günahlarını paylaşacaklar. Sitede bir de ‘Yedi Ölümcül Günah’ serisi için çektiğimiz klip var. Başrolünde oyuncu Özgür Özberk oynuyor. Gençlere tek bir mekanda bile yedi günahla karşılaşabileceklerini göstermek istedik.

Haberin Devamı

Aslında tam bir aile çocuğuyum

ÖZGÜR ÖZBERK


Oynadığım video aslında hikayenin görsele aktarımı. ‘İşte arkadaşlar, bakın bu duygular böyle yaşanıyor’ demek istedik. Ben yedi günah arasından şehveti canlandırıyorum. Hangi erkek bir mekana girdiğinde gözlerin üzerinde olmasından hoşlanmaz, şehvetli olmak istemez ki? Ben çok cool değilim. Sürekli gülen bir adamım. Ama bir yanımla da seksiyim. Fiziksel özelliklerimden dolayı hep kadınları baştan çıkaran erkek rolünü canlandırdım. Ancak yetişme tarzı olarak tam bir aile çocuğuyum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!