Geleceğin Ronaldinhoları Avrupa'dan teklif bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Ronaldinhoları Avrupadan teklif bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2013 12:28

Doria, Adryan, Ademilson, Bruno Gomes... Futbolseverlerce şimdilik çok fazla bir şey ifade etmeyen bu isimler, Brezilya'nın Avrupa futboluna yakın gelecekte sunması beklenen yıldız adayları arasında gösteriliyor.

Haberin Devamı

Futbolun estetik yüzü Brezilyalılar, her dönem olduğu gibi "futbolcu fabrikası" olarak nitelenen ülkelerin ilk akla gelenleri arasında yer alıyor. Teknikleri ve göze hoş gelen hareketleriyle taraftarları kendilerine hayran bırakan "Sambacılar", aynı zamanda takımlarının önemli başarılar kazanmasına da ön ayak oluyor. Pele, Romario, Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho, Neymar gibi birçok önemli yıldız oyuncuyu dünya futboluna kazandıran Brezilya, bu oyuncuları Avrupa'nın önde gelen kulüplerine yüksek bedeller karşılığında satarak önemli gelirler elde ederken, ülke ekonomisini de güçlendiriyor.

Ekonomi güçleniyor

Santos'tan İspanyol devi Barcelona'ya 57 milyon avroya geçen Neymar, Shakhtar Donetsk'in Atletico Mineiro'dan 25 milyon avroya aldığı Bernard, Tottenham Hotspur'un Corinthians'tan 20 milyon avroya kulübüne kazandırdığı Paulinho, son transfer sezonunda ülkesinin ekonomisine katkı sağlayan Brezilyalılardan sadece birkaçını oluşturuyor. Brezilyalı yıldızlardan sadece kendi ülkesinin kulüpleri kar etmiyor. Genç yaşta Avrupa kulüplerince keşfedilen bazı yıldız adayları, burada gösterdikleri yüksek performansla takım değiştirirken, Avrupa piyasasında da sivriliyor. Yaz döneminde Roma'dan 31,4 milyon avroya Paris Saint Germain'e geçen Marquinhos, Manchester City'nin Shakhtar Donetsk'e 40 milyon avro bonservis bedeli vererek renklerine kattığı Fernandinho, aynı zamanda transfer piyasasının en değerli oyuncuları arasında yer buluyor.

Geleceğin yıldız adayları

"Futbol fabrikası" Brezilya, yeni oyuncular yetiştirmeye de devam ediyor. Yakın bir gelecekte Avrupa'ya açılması beklenen genç yıldız adayları arasında öne çıkanlardan biri Doria. Botafogo'nun 18 yaşındaki yeteneği, stoper mevkide gösterdiği yüksek performansla şimdiden dikkat çekiyor. 1.88 boyundaki oyuncu, birçok Brezilyalı gibi sokak futbolunda keşfedilen yeteneklerden. Brezilya basını, son iki sezonda 40 lig karşılaşmasında görev alan Doria'nın yakın zamanda Avrupa kulüplerine transfer olacağını vurguluyor.

Orta sahanın yıldız adayı Adryan

Ofansif orta sahada görev alan 1994 doğumlu oyuncu, Flamengo'nun gelecek 10 numarası olarak lanse ediliyor. Meksika'da 2011'de düzenlenen Dünya Kupası'nda Brezilya'nın 17 yaş altı milli takımı ile 7 maçta 5 gol atarak gösterdiği performansla göze çarpan Adryan, takımının yarı finale kalmasında önemli katkı sağlamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. İtalya'nın Catania Kulübü'nün genç oyuncu ile şimdiden ilgilendiği belirtiliyor.

Geleceğin santraforu

Sao Paulo'nun genç golcüsü Ademilson, önünde Luis Fabiano ve Osvaldo gibi tecrübeli isimler yer aldığı için şimdilik ilk 11'de pek şans bulamasa da gelişimine devam etmesi halinde geleceğin en önemli santrafor adayları arasında gösteriliyor. 19 yaşındaki golcü, Brezilya'nın genç milli takımlarında da ülkesini başarıyla temsil ediyor.

Manchester United peşinde

Manchester United ile Udinese'nin kadrosuna katmak için yoğun uğraş verdiği öne sürülen 17 yaşındaki forvet oyuncusu Bruno Gomes, 2012'de Sao Paulo'nun 17 yaş altı takımında 28 maçta 27 gol atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Bu sezon Desportivo Brazil takımında da başarılı performansını devam ettiren Gomes, çıktığı 12 karşılaşmada 24 gol kaydederek, Avrupa'nın transfer gündemine girmiş durumda. Brezilya basını, "Kırmızı Şeytanlar"ın genç oyuncu için kulübüyle daha önceden anlaştığını ve genç oyuncunun "pişmesini beklediğini" öne sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!