Geleceğin Formula 1 aracı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Formula 1 aracı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 09:56

2017 Formula 1 Sezonu'nda uygulanacak oldukça kapsamlı kural değişiklikleri araçların görüntülerine büyük etki yapacak.

Haberin Devamı

Son dönemlerde özellikle de yeni kuralların getirdiği teknik anlamdaki birçok değişiklikle Formula 1 fanlarındaki eskiye dönüş isteğini ciddi anlamda bizlere hissettiriyor.

Bu özellikle çekirdek kitle için çok büyük önem teşkil etse de yeni nesil taraftarlarda o eski araçlardaki agresif ve mücadeleci yönleri aramıyor değiller.

Geleceğin Formula 1 aracı

Ürün tasarımcısı Olcay Tuncay Karabulut bizlere son dönemlerdeki en büyük tartışma konularından biri olan kapalı kokpit yapısı ile birlikte Alfa Romeo Formula 1 aracına yeni bir yorum getirdi.

Olcay'ın bu dokunuşları ile çoğu Formula 1 hayranının özlemle pistlerde görmek istediği Alfa Romeo' yu gelecekçi bir yaklaşımla bizlere sunuyor.

Haberin Devamı

Geleceğin Formula 1 aracı

1000 beygir gücündeki Alfa Romeo AW30 son dönemlerde Red Bull ve Ferrari tarafından denenen kapalı kokpit tasarımlarından biraz daha farklı olarak tamamen kapalı bir yapıda karşımıza çıkıyor. Tamamen kapalı kokpit tasarımı sayesinde Alfa Romeo AW30 F1 pilotlarına yüksek oranda güvenlik sağlıyor. Ayrıca 2017 kurallarına uygun bir şekilde daha geniş bir karoser yapısına ve genişletilmiş arka lastiklere sahip.

Geleceğin Formula 1 aracı

FIAT’ın CEO'su Sergio Marchionne’nin Alfa Romeo’yu tekrar F1’de görme isteği konuşulmaya devam ediyor. Hatta geçen aylarda yaptığı “Alfa Romeo kendi şasisini yapabilecek kapasitede, tıpkı kendi motorunu yapabilecek kapasitede olduğu gibi” sözleriyle Alfa Romeo’nun F1’de olması hayalini bir adım daha gerçeğe taşıyor da diyebiliriz.

Geleceğin Formula 1 aracı


Geleceğin Formula 1 aracı
Tarafından yapılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!