Geleceğin Ardaları yetişiyor!

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Ardaları yetişiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 14:45

Geleceğin Ardaları FC Barcelona’nın  Türkiye’deki resmi futbol okulu FCBEscola İstanbul Avea’da yetişiyor 

Haberin Devamı

Dünyaca devi FC Barcelona’nın Türkiye’deki tek resmi futbol okulu FCBEscola İstanbul Avea, yeni eğitim sezonuna yaklaşık 450 öğrenciyle başladı. Ünlü futbolcumuz Arda Turan’dan önce FC Barcelona formasıyla tanışan FCBEscola İstanbul Avea’nın gelecek vaat eden 180 sporcusuna Türk Telekom’un mobil şirketi Avea, karşılıksız burs ile destek oluyor.

Geleceğin Ardaları yetişiyor

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir; “Sporun ülkemizdeki gelişimine destek olmak amacıyla uzun yıllardır köprü görevi üstleniyoruz. Bunun için dünyanın en iyi futbol okulunu ülkemize kazandırırken çok düşünmedik. İstanbul’da bulunan iki okulumuza Türkiye’nin farklı şehirlerinden de ilgi büyük. Örneğin geçtiğimiz sezon Adıyaman’dan bir miniğimiz ailesi ile beraber İstanbul’a taşınarak Maslak’taki okulumuzda eğitim almaya başladı” dedi.  
Geleceğin Ardaları yetişiyor

FC Barcelonalı yıldız oyuncu Arda Turan’ın, FCBEscola İstanbul Avea’da eğitim gören çocukların İspanya’da kendisinden önce forma giydiklerine dikkat çektiği FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu’nda, yeni sezon eğitim çalışmaları tüm hızıyla başladı. Türk Telekom Grubu mobil şirketi Avea’nın Türkiye’ye kazandırdığı FCBEscola İstanbul Avea’nın yeni dönem değerlendirmesi, Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir’in ev sahipliğinde FCBEscola İstanbul Avea Proje Koordinatörleri David Badia Cequier ve Marc Velasco Borrell’in katılımlarıyla düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı. Basın toplantısında Avea ve FC Barcelona’nın 2011’den beri başarıyla devam eden iş birliğinin detayları ve FCBEscola İstanbul Avea’nın yeni döneme ilişkin hedefleri de aktarıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİNDEN GENÇ YETENEK BU OKULDA!
FCBEscola İstanbul Avea Okulu ile Türk Futbol tarihi için önemli bir kilometre taşı oluşturduklarını dile getiren ve amaçlarının kalıcı değer yaratmak olduğu noktasının altını çizen Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, şunları söyledi: “Türk Telekom Grubu olarak sporun ülkedeki gelişimine destek olmak amacıyla, uzun yıllardır köprü görevi üstleniyoruz.

Bu yatırımlar neticesinde 30 bini aşkın sporcumuzu ülke sporuna kazandırdık. Türk sporcularının keşfine ve bu sporcuların yetiştirilmesine olan desteğimiz, FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulları kanalıyla da devam ediyor.

Okullarımızda bu sezon yaklaşık 450 çocuğa eğitim alıyor. Yılsonuna kadar bu rakamın 600’e çıkmasını bekliyoruz. Her yıl okulumuzda eğitim alan yetenekli ama imkânı olmayan 180 öğrencimize de burs veriyoruz.” 

Dünyanın en iyi okulunu Türkiye kazandırdıkları için Türkiye’nin farklı şehirlerinden FCBEscola İstanbul Avea Okulu’nda eğitim almak için İstanbul’a gelen çocukları görmeye başladıklarını dile getiren Akdemir: “Geçtiğimiz eğitim sezonunda Adıyaman’dan bir miniğimiz ailesi ile beraber İstanbul’a taşınarak Maslak’taki okulumuzda eğitim almaya başladı.

Futbol eğitimini sürdürebilmek için her gün Çorlu’dan Maslak’a gelen çocuğumuz var. Maltepe’deki okulumuza Kocaeli ve Bursa’dan eğitim almak için günü birlik gelip giden minik sporcularımız var” dedi.

40 ÇOCUK AMATÖR KULÜPLERDE DE TOP KOŞTURUYOR
Akdemir yaptığı değerlendirmede, FCBEscola İstanbul Avea’da eğitim alan çocukların yeteneklerini de değerlendirdi. FCBEscola İstanbul Avea’da eğitim gören çocukların yakından takip edildiğini belirten Akdemir, “Henüz çok kısa bir zaman olmasına rağmen iki okulumuzda eğitim alan sporcularımızdan yaklaşık 40 tanesi, amatör kulüplerimiz bünyesinde lisanslı olarak, kendi yaş kategorilerine göre olan liglerde de mücadele etmeye başladı. Bu sayının artışına hepimiz şahit olacağız” dedi.

Geleceğin antrenörleri de Barcelona felsefesiyle yetişiyor
FCBEscola İstanbul Avea’da küçük sporcu adayları ile beraber, 20 futbol eğitmenine de eğitim veriliyor. Bu eğitmenler, Barçalı hocalardan öğrendikleri sistemi, öğrencilerine aktararak her geçen gün büyüyen bir ekosistemin temelini oluşturacaklar. 

FCBEscola İstanbul Avea Futbol Okulu, açılışının üzerinden daha 7 ay gibi kısa bir süre geçmişken Barcelona’da düzenlenen 4. Uluslararası FCBEscola Futbol Turnuvası’na U12 takımı ile katıldı. Takım, 32 takımın mücadele ettiği turnuvayı 10. sırada tamamlama başarısı gösterdi. Okullarla ilgili detaylı bilgi ve başvuru için http://fcbescola.fcbarcelona.com/istanbul/ adresindeki Kayıt Bilgileri adlı form doldurabilir ya da 0212 217 42 44 numaralı çağrı merkezinden güncel bilgi alınabilir.  

BAKMADAN GEÇME!