Gebzeli Honda City için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Gebzeli Honda City için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2005 02:09

Honda, Türkiye’deki fabrikasında ‘City’ isimli yeni bir sedan modelin üretimine başlıyor. Türkiye pazarına satışı dışında Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Polonya’ya ihraç edilecek olan ‘B’ segmentindeki sedanın üretimine Honda’nın Gebze’deki fabrikasında Aralık ayında başlanacak. Bu yeni modelin selefi 2002 yılından bu yana Tayland’da üretilip Asya pazarında satılıyor.

Büyük satış başarısı yakalamış olan Jazz ile aynı platformu paylaşan City, kendine özgü bir dış dizayna sahip. Ön taraf diğer Honda modellerindeki gibi bir aile otomobili karakteri taşıyor. Daha alçak kapı eşikleri Jazz’dan alışık olduğumuz ekstra genişlik görüntüsü sağlıyor. Jazz ile aynı aks mesafesine (2450 milimetre) sahip olan City, geniş bagajı sayesinde Jazz’dan 560 milimetre daha uzun. Aynı zamanda Jazz’dan daha geniş ve alçak bir yapıya sahip. Bu şaşırtıcı iç mekan özelliğinin anahtarı, aracın ortasında bulunan, ön koltukların altına yerleştirilmiş benzin deposu. Bu yerleşim, kompakt motor ve kompakt ön ve arka süspansiyon yapısıyla birleşince ortaya çok geniş bir iç mekan çıkıyor. Alçak arka zemin 500 litrelik bir bagaj hacmi sağlıyor.

City’nin S, LS ve ES olmak üzere üç farklı donanım seçeneği bulunacak. S modelinde sürücü ve yolcu hava yastıkları, aktif gergili emniyet kemerleri, elektrikli aynalar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, ön ve arkada bardaklıklar, radyo/CD çalar, iki ön hoparlör ve gövde rengi tamponlar bulunuyor. LS modelinde ise ek olarak, gövde rengi kapı kolları ve ısıtmalı aynalar, yan koruyucular, krom iç kapı kolları, uzaktan kumandalı anahtar, klima ve ekstra iki hoparlör bulunuyor. ES modelinde ayrıca, yan hava yastıkları, 15 inç alüminyum jantlar, elektrikli katlanabilir aynalar ve ön sis farları mevcut.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!