Galatasaray'ın büyük üstünlüğü

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın büyük üstünlüğü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2013 10:45

Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray'ın bu sezon puan kayıpları yaşadığı 6 haftada da zirve mücadelesi veren takımların fırsat teperek liderliğe yükselememesi dikkati çekti.

Haberin Devamı

Ligde 16 haftadır lider durumda bulunan Sarı-kırmızılı takımın, lider olarak girdiği ancak puan kaybı yaşadığı 6 haftada, 8 farklı takım zirveyi devralma şansını kullanamadı. Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe'den liderlik koltuğunu alan Galatasaray, sonraki 16 haftada ligin zirvesindeki yerini kimseye kaptırmadı. Sarı-kırmızılılar, bu sürenin 6 haftasında 8 farklı takımla girdiği zirve mücadelesinden de galip çıkmayı başardı.


Ligin 2. haftasından 7. haftasına kadar rakiplerine lider olma şansı tanımayan “Cim Bom”, 7. haftada Eskişehirspor'la kendi evinde 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray'ın aldığı bu sonucun ardından liderlik şansını yakalayan Sivasspor, Bursaspor ile 2-2 berabere kalıp 1 puan alınca, eline geçen fırsatı değerlendiremedi. Yine 7. haftada lider olma ihtimali olan ve Galatasaray'dan önce maçlarını oynayan Orduspor ve Kasımpaşa da istedikleri sonuçları alamayınca sarı-kırmızılı takımın yerine koltuğa oturamadılar.

8. haftada liderliğe 7 aday

Ligin 7. haftasındaki alınan 1 puanın ardından sarı-kırmızılı takımın arkasındaki rakipleri, zirveye yaklaştı. 8. haftadaki Gençlerbirliği maçında da 3 puan alamayan Galatasaray, bu hafta da liderlik koltuğunu kaybetmedi. Bu haftada zirve için 7 takım yarışırken bu takımlardan hiçbiri istediği sonucu alamadı ve “Cim Bom”u koltuğundan indiremedi. 19 Ekim Cuma günü Ankara'dan 3-3'lük skor ile dönen sarı-kırmızılı takım, liderlik şansı olan 6 rakibinin maçlarını beklemeye başladı.
Galatasaray'la berabere kalan Gençlerbirliği'nin yanı sıra, Fenerbahçe, Trabzonspor, Orduspor, Kasımpaşa, Medical Park Antalyaspor, Sivasspor bu haftada 3 puan alamadı ve yine lider el değiştirmedi.

Lider 11 ve 12. haftada da değişmedi

Son yılların en düşük puanlı lideri olan Galatasaray, 11. haftada da puan kaybetti ve rakiplerine zirve şansı doğdu. Sarı-kırmızılı takımdan önce maça çıkan Medical Park Antalyaspor, Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla maç fazlasıyla da olsa lider olma şansını kaçıran Akdeniz temsilcisi, Galatasaray, Mersin İdmanyurdu deplasmanında 2 puan bırakınca haftayı lider kapatma olasılığını tepmiş oldu. 12. haftaya 22'şer puanla giren iki ekipten Galatasaray, haftanın açılış maçında Kardemir Karabükspor'a 3-1 yenildi. Bu sonucun ardından bir kez daha lider olma fırsatı yakalayan Medical Park Antalyaspor, bir diğer İstanbul takımı Beşiktaş karşısında 5-3'lük skorla mağlup oldu. Bu sonuçla sarı-kırmızılıların liderlik keyfi devam etti.

Medical Park Antalyaspor yine zirveye çıkamadı

Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Galatasaray'ın Trabzonspor maçında yine puan kaybetmesinin ardından Medical Park Antalyaspor'a yeniden lider olma şansı doğdu. “Cim Bom”dan 3 puan geride olmasına rağmen Akhisar Belediyespor ile oynadığı erteleme maçını '9-0' kazanması durumunda lider olacak Akdeniz temsilcisi, bu mücadeleyi 1-0 kaybederek zirveye yerleşme fırsatını bir kez daha tepmiş oldu.

Beşiktaş da liderliği alamadı

Galatasaray, ikinci yarının ilk haftasında Kasımpaşa'ya yenilmesine rağmen, yine liderliği rakiplerine kaptırmadı. Sarı-kırmızılı takımın, bu haftadaki puan kaybı sonrası liderlik şansı yakalayan Beşiktaş, bu sezon ilk defa yakaladığı fırsatı değerlendiremedi. “Cim Bom”, ikinci yarının ilk maçında Kasımpaşa'ya 2-1 yenilince hemen gerisindeki Beşiktaş'ın zirveyi ele geçirme şansı doğdu. Siyah-beyazlılar, rakibinden 1 gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Rakibini 1 farklı da olsa yenmesi halinde liderlik koltuğunu 16 haftanın ardından Galatasaray'ın elinden alacak olan Beşiktaş, lacivert-turunculu takımla 2-2 berabere kalarak bu şansı kullanamayan 8. takım oldu. Öte yandan, Galatasaray'ın ardından en fazla liderlik şansına sahip olan ancak bunu değerlendiremeyen Medical Park Antalyaspor, sarı-kırmızılıların puansız kapattığı 18. haftada Gençlerbirliği'ne sahasında 5-3 yenilerek bir kez daha fırsat tepti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!