Basketbol Play-Off: Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçı hangi kanalda saat kaçta şifresiz mi?

Güncelleme Tarihi:

Basketbol Play-Off: Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçı hangi kanalda saat kaçta şifresiz mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 09:17

Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçı ile bu akşam potada derbi heyecanı devam edecek. Play-Off serisi dördüncü karşılaşmada karşı karşıya gelecek Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçı nefes kesecek bir derbiye sahne olacak. Mücadele öncesi sporseverler maçın şifreli mi şifresiz mi olduğunu merak ediyordu. Yayın bilgileri belli oldu. Peki Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak?

Haberin Devamı

Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçı bu akşam heyecan seviyesi yüksek bir karşılaşma olacak. İki takım önceki Play-Off maçlarında gergin karşılaşmalar yaşamıştı. Basketbol severler Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçının hangi kanalda saat kaçta ve şifreli olup olmadığını merak ediyordu. Canlı yayın bilgileri açıklandı. Peki Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçı hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak?Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin dördüncü maçında Galatasaray Odeabank, bu akşam Fenerbahçe'yi konuk edecek                     

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin dördüncü maçında Galatasaray Odeabank, bu akşam Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak mücadele saat 20.00'de başlayacak. Toplam 3 galibiyete ulaşacak takımın finale kalacağı eşleşmede, Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü bulunuyor. İlk iki maçı Fenerbahçe sahasında 93-79 ve 80-55'lik skorlarla kazanırken, Galatasaray Odeabank ev sahibi olduğu üçüncü maçı 65-63 galip tamamlamıştı. Sarı-lacivertliler bu akşamki mücadeleyi kazanırsa finale yükselecek. Sarı-kırmızılı ekibin karşılaşmayı kazanması durumunda ise seri 5. ve son maça taşınacak.         

Haberin Devamı

Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanalda şifreli mi?

Galatasaray Odeabank Fenerbahçe maçı bu akşam saat 20:00'da başlayacak. Mücadele NTV Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman’dan açıklama

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun verdiği ceza nedeniyle yarın Fenerbahçe ile seyircisiz oynayacakları Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final serisi dördüncü maçında onur mücadelesi vereceklerini söyledi. Instagram hesabında, oyuncularıyla birlikte ULEB Avrupa Kupası’nın olduğu bir fotoğraf paylaşan Ataman, şu ifadeleri kullandı:

"4 yıl boyunca 10 maçtır son topa kadar savaşarak, yeri geldiğinde 6 kişiyle asla pes etmeden Fenerbahçe’yi Abdi İpekçi’den başları önde yolluyoruz.

Kimse bunu konuşmuyor, kimse Avrupa şampiyonu bu takımın emeğinden bahsetmiyor. Yine maalesef basketbola zarar veriliyor, yazıklar olsun. Ancak kimse pes edeceğimizi sanmasın. Galatasaray takımı, taraftarının ruhunu yarın yanında hissedecek ve bir kez daha maçı kazanacaktır. Bu, benim ve şampiyon oyuncularımın onur mücadelesi olacak."

Haberin Devamı

Galatasaray'dan TBF'ye tepki 

Sarı-kırmızılı kulüp: "Göreve geldiklerinden beri Türkiye'nin değil sadece bir kulübün federasyonu gibi davranan Türkiye Basketbol Federasyonu, bugün çifte standartlarına bir yenisini daha ekledi" - "Masa başı oyunlarınıza devam etseniz de biz Avrupa'dan kupalar getirerek ülkemizin gururu olmayı, Türkiye'de finallerde karşımıza kim çıkarsa çıksın yenerek kupalar almayı sürdüreceğiz"

Galatasaray Kulübü, erkek basketbol takımlarına 2 maç seyircisiz oynama cezası veren Türkiye Basketbol Federasyonuna (TBF) sert bir açıklamayla tepki gösterdi. Sarı-kırmızı kulüpten yapılan açıklamada, TBF'nin çifte standart uyguladığı savunularak, şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Göreve geldiklerinden beri Türkiye'nin değil sadece bir kulübün federasyonu gibi davranan Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetimi, bugün çifte standartlarına bir yenisini daha ekledi. Sadece iki sezon önce, tribünlerin Galatasaray bencinin üzerine devrildiği, maç boyu aralıksız küfür edilen, sahaya
yabancı madde yağan, Ergin Ataman'ın Ülker Arena'yı polislerin korumasında ve içi çelik polis şapkasıyla güçlükle terk edebildiği maçtan sonra, tüm bu rezilliklere imza atan Türk sporunun kirli yüzünü temsil edenlerce yönetilen kulüp, sadece 25 bin lira para cezası ile cezalandırılmıştı. Türk medyası da bu
konunun üzerinde bile durmamıştı. Söz konusu Galatasaray olduğunda aynı medya ayranı tükürüğe dönüştüren yalanın pazarlamasını yaparken, iki yıl önce sadece para cezasıyla yetinen Türkiye Basketbol Federasyonu iki maç seyircisiz oynama ve 56 bin lira para cezasına hükmedebiliyor."

Haberin Devamı

Her şeye rağmen sarı-kırmızılı takımın mücadelesini sürdüreceği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu senaryo; Türk sporunu kirletenlerin yönettiği kulüp, onunla suç ortaklığı yapmaktan utanmayan medya ve yönetimi değişse de zihniyeti değişmeyen iş birlikçi federasyon tarafından, herkesin gözünün içine baka baka sahneleniyor. Çifte standart doğuran senaryolarınızda, tribünlerde Galatasaray taraftarına yer olmasa da takımımız elini kalbine koyduğunda, bir his takımı olduğunu sizin kirli oyunlarınıza inat hissedecek. Siz yaptıklarınızdan utanmıyor olabilirsiniz. Biz gerek Türk sporunu kirleten isimlerin elindeki kulübün, gerekse iş birlikçisi Türkiye Basketbol Federasyonunun yaptıklarını dile getirmekten utanıyoruz. Utancınızla yaşayın diyeceğiz ama bu konuda umudumuz yok. Siz masa başı oyunlarınıza devam etseniz de biz Avrupa'dan kupalar getirerek ülkemizin gururu olmayı, Türkiye'de finallerde karşımıza kim çıkarsa çıksın yenerek kupalar almayı sürdüreceğiz."

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, dün Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe maçındaki saha olayları nedeniyle sarı-kırmızılı kulübe 2 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.

Haberin Devamı

Ligde çıktığı 30 karşılaşmadan 22 galibiyet alarak normal sezonu 3'üncü sırada tamamlayan Galatasaray Odeabank, play-off çeyrek finalinde karşılaştığı son şampiyon Pınar Karşıyaka'yı 2-1 ile geçmişti. İki takım arasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan ilk karşılaşmadan İzmir temsilcisi 74-67 galip ayrılarak önemli bir avantaj elde etmişti. Serinin ikinci maçını deplasmanda 65-62 galip tamamlayan sarı-kırmızılılar, üçüncü maçı da 77-62 kazanarak yarı finalde Fenerbahçe'nin rakibi olmuştu. Konuk Fenerbahçe ise normal sezonu 24 galibiyet alarak ikinci sırada tamamlamış ve play-off çeyrek finalinde Muratbey Uşak Sportif'le eşleşmişti. Uşak temsilcisini 79-60 ve 81-64'lük skorlarla geçen sarı-lacivertliler, yarı finale yükselmişti. Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Fenerbahçe’yi 65-63 yenerek seriyi 2-1’e getiren Galatasaray Odeabank’ın başantrenörü Ergin Ataman, basın toplantısında konuştu.

Ataman, Fenerbahçe’nin pota altı gücünü bilerek maça hazırlandıklarını ifade ederek, "İkinci maçta Sloukas, Ali Muhammed ve Bogdanovic’in dış atışlarıyla mağlup olmuştuk ve geri gelememiştik. Rakibimizi iyi analiz ettik ve bugün onlara ciddi baskı uyguladık. Böyle olunca Fenerbahçe’nin oyununu bozduk. Fenerbahçe’yi altmışlı sayılarda tutmak büyük başarı. Oyuncularım iyi bir karakter ortaya koydular ve hiçbir şeyin tesadüf olmadığını gösterdiler. Dar rotasyonla oynadığımız için maçın sonunda oyuncular yoruldu ama sonuçta kazanmayı başardık" dedi. Galatasaray Odeabank Kaptanı Sinan Güler ise böyle bir atmosferde kaybetmeyeceklerini bilerek oynadıklarını ve savunma yaparak kazandıklarını söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan Galatasaray'a cevap

Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe arasında oynanan play off yarı final üçüncü maçında yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, sarı kırmızılı kulübe verdiği 2 maç seyircisiz oynama ve para cezası neticesinde Galatasaray Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun çifte standart uyguladığını belirtmişti. Bu açıklamanın ardından Basketbol Federasyonu, sarı kırmızılı kulübe yayınladığı bildiriyle cevap verdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu, yayınladığı bildiride şu ifadeleri kullandı:

"Disiplin Kurulumuz tarafından verilen seyircisiz oynama kararı sonrasında Galatasaray Spor Kulübü tarafından yapılan ve Federasyonumuzu çifte standart uygulamakla suçlayıcı ifadelerle tahrike ve yanıltmaya yönelik açıklaması üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Türkiye Basketbol Federasyonu, yasalara uygun olarak kurulmuş ve bu yasalar çerçevesinde Türk Basketbolunu yöneten bir kurum olarak tüm kararları yürürlükte bulunan yasa, yönetmelik ve yönergelere dayalı oluşturulmaktadır.

Galatasaray Spor Kulübü’ne son oynadıkları müsabakada önleyemedikleri istenmeyen olaylar sonucunda tespit ve raporlara dayanarak verilmiş cezalar Disiplin Kurulumuz tarafından daha önce verilmiş benzer olaylar karşında verilen kararlarla bire bir örtüşmektedir.

Galatasaray Spor Kulübü tarafından iddialarına emsal olarak gösterilen iki sene önce 13 Haziran 2014 tarihinde Ülker Arena’da oynanan Fenerbahçe Ülker - Galatasaray LİV Hospital müsabakasında seyirciler tarafından küfürlü tezahürat yapılması ve sahaya yabancı madde atılması nedeniyle iki kez anons yapılmış olması şeklindeki raporlarla emsallerine uygun olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’ne para cezası verilmiştir. Konu edilen bu maçta üçüncü kez anons yapılmamış ve hakemlerin soyunma odasına gitmemiş olması nedeniyle maça ara verilmediğinden seyircisiz maç oynama cezası verilmemiştir.

10 Haziran 2014 tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan Galatasaray LİV Hospital - Fenerbahçe Ülker müsabakasında seyirciler tarafından küfürlü tezahürat yapılması ve sahaya yabancı madde atılması nedeniyle üç kez anons yapılmış olması ve kurallar gereği hakemlerin olayların sona erdirilmesine yönelik soyunma odalarına gitmiş ve bu nedenle müsabakaya ara verilmiş olması yönündeki raporlar göz önünde bulundurularak Galatasaray Spor Kulübüne iki maçını seyircisiz oynama ve para cezası verilmiştir.

29 Mayıs 2016 tarihinde oynanan müsabakada yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray Spor Kulübü’ne verilen iki maçı seyircisiz oynama ve para cezası, adı geçen kulübün iki sene önce almış olduğu saha kapanma cezası gerekçeleri ile bire bir aynıdır. Ayrıca seyircilerin neden olduğu küfürlü tezahürat ve/veya sahaya yabancı madde atılması gibi istenmeyen olaylar sonucunda üç kez anons yapılan ve hakemlerin soyunma odasına gittikleri tüm maçlarda Disiplin Kurulumuz tarafından aynı ceza verilmiştir.

İthamların aksine Galatasaray Spor Kulübü’nün seyircilerinin neden olduğu istenmeyen olaylar nedeniyle almış olduğu ceza son derece standart bir uygulama olup daha önce de benzer olaylar nedeniyle aynı cezaya maruz kalan kulüp olarak bunu bilmemeleri ve gereken önlemleri almamış olmaları kulübün sorumluluğudur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!